Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:30, 10. 10. 2023.

| Društvo

Nakon protesta - gradonačelnica Niša na Delijskom visu obećala ekspresno asfaltiranje

Autor:Sonja Vidojković, Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
IMG-ebc842c161e55c635b3b19b7e3a80b43-V
Meštani Delijskog visa ugostili gradonačelnicu i njene saradnike; foto: S. V.

Tri dana posle protesta građana i blokade pruge na Trošarini, a usred licitiranja datumom lokalnih izbora, gradonačelnica Niša sa delegacijom funkcionera obišla je Delijski vis i meštanima obećala mašine i asfaltiranje ulica za dve nedelje.

Ulica koja prva prikupi saglasnost svih stanara, prva će i dobiti asfalt, a što više saglasnosti, to više asfalta, obećanja su koje je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dala meštanima Delijskog visa. Kako je rekla, za dve nedelje mašine će doći u naselje i počeće asfaltiranje.

IMG-d7c5798e36ceb102dc56b92b4fbff1a1-V Problem nerešeni imovinski odnosi; foto: S. V. Gradonačelnica je u obilazak Delijskog Visa krenula sa predsednikom Opštine Palilula Bratislavom Vučkovićem, sa svim načelnicima Uprava i pojedinim direktorima Javnih preduzeća, pre njih na teren je izašao i geometar i svi zajedno su ustanovili da su nerešeni imovinski odnosi jedini razlog zašto ulice u tom naselju nisu asfaltirane.

Građani su ih “prošetali” kroz celo naselje i izneli svoje zahteve, a Sotirovski im je obećala asfalt čim potpišu saglasnost za radove.

Na ulici ima više suvlasnika, to znači da svi moraju da budu saglasni da Grad postavi asfalt, da se ne pojavi za neko vreme neka tužba. Dakle sve zavisi od njih. Ono što smo dogovorili sa njima je - što više saglasnosti, iz što više ulica, to više asfalta. Nema lažnih obećanja, ja sam rekla da će za dve nedelje doći mašine - rekla je Sotirovski.

IMG-aa19faa191a29c5a6bbc671b7198ce1b-V "Za dve nedelje doće će mašine"; foto: S. V. U pojedinim ulicama meštani su izašli ogradama na ulicu, a da ne bi čekala da se pomere, Sotirovski je sa njima dogovorila asfalt do ograda uz njihovo obećanje "da će nekad da se pomere ako treba".

Neka se asfaltira po postojećem stanju, neka nam posle uruče rešenja šta treba da rušimo i nije problem, mi ćemo posle to srušimo. Samo neka se asfaltira, mi smo svi složni, kod nas je sve čisto i mašine moraju prvo ovde da dođu - kaže Ivica Simić iz Dušničke ulice.

IMG-bcf9d1e810e38131c1525499f7c25b6f-V Potrebna saglasnost svih suvlasnika; foto: S. V. Složni su i stanari okolnih ulica, ali problem predstavljaju suvlasnici koji su nasledili parcele i koje komšije ne poznaju i ne mogu da nađu. Jedan od organizatora protesta, Dejan Veličković kaže da će taj problem komšije rešiti, tako da ostaje samo da nadležni ispune svoja obećanja.

Svi čekaju taj asfalt, sada imamo obećanje. U slučaju da se problem ne reši, eto nas ponovo na ulici - rekao je Veličković.

Osim asfalta, građani su se žalili i na probleme sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, na uličnu rasvetu i tražili gas. I mešani drugog dela Delijskog visa, koji protestuju zbog samoposluge, prisustvovali su obilasku naselja pa je i njima gradonačelnica obećala sastanak u Gradskoj kući u četvrtak, kada bi trebalo da dođe investitor koji želi da uloži u oronulu samoposlugu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija 1

    10:25 // 12. 10. 2023.

    Dokle god ne zaglave u zatvor za ovoliko krađe neće biti ništa u ovom gradu. Zadnjih 22 - 23 nemamo ništa od gradske vlasti sve sami lopovi samo se rotiraju !!!

  • Sejo

    08:41 // 12. 10. 2023.

    Samo se vi nadajte, ha, ha. Ma žena profi laže.

  • Marija

    08:37 // 12. 10. 2023.

    A u Bjegović kad će da dođe?

    • Jovan

      08:43 // 12. 10. 2023.

      Misliš da spoji dr Miloša Đorića i kružni tok kod Nišauta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: