Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 17. 9. 2023.

| Društvo

Nakon protesta u Knez Selu - Komesarijat kratkim saopštenjem uverava da neće biti migranata

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Protest Knez SElo (2)
Posle održanog protesta kratko saopštenje Komesarijata; foto: JV / N. Đ.

Meštani Knez Sela protestovali su protiv dolaska migranata u nekadašnju Kliniku za plućne bolesti, iako ih je gradonačelnica Dragana Sotirovski uveravala da objekat nije uslovan "čak i za migrante", a nakon njihovog protesta Komesarijat za izbeglice u kratkom saopštenju navodi da nema nameru da otvara Prihvatni centar u ovom kraju. Komesarka Nataša Stanisavljević je potom obišla Pirot i najavila proširenje kapaciteta u Prihvatnom centru u ovom gradu, koji sada ima 200 mesta.

Pre protesta meštana Knez Sela, Sotirovski je sa saradnicima obišla nekadašnju Kliniku za plućne bolesti i rekla da u njoj nema ni majstora ni radova, kao i da je taj prostor toliko neuređen, da tu niko ne bi mogao da živi, “makar to bili i migranti”.

Iako je pokušala da umiri meštane, oni su ipak protestovali prošle nedelje, jer strahuju da se dolazak migranata prikriva i rekli da će to sprečiti na sve načine.

Sotirovski je potom na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku objavila saopštenje Komesarijata, uz komentar - "još jednu laž opozicije u Nišu demantuju institucije".

Povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima o otvaranju Prihvatnog centra u Knez Selu, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštava da nema nameru da otvara Prihvatni centar u objektu Klinike za plućne bolesti u Knez Selu. U ovom objektu niti je bilo planirano otvaranje Prihvatnog centra za migrante, niti ima potrebe za istim. Navedeni objekat je u nadležnosti Ministarstva zdravlja i nema nikakve veze sa nadležnostima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije - piše u kratkom saopštenju Komesarijata.


U Pirotu najavljeno proširenje kapaciteta

Dva dana nakon protesta u Knez Selu komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević je, kako je saopšteno, održala radni sastanak sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem, a razgovarali su o trenutnoj situaciji i proširenju kapaciteta Prihvatnog centra za migrante u ovom gradu. komesarijat u pirotu Komesarka potom posetila Pirot i rekla da je potrebno povećanje kapaciteta u Prihvatnom centru za migrante; foto: KRIS

Komesarka Stanisavljević je naglasila da se prethodnih godinu dana značajno povećao broj migranata koji dolaze iz pravca Bugarske i u skladu sa planom zbrinjavanja, Komesarijat za izbeglice i migracije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i gradom Pirot preduzima mere kako bi migranti boravili u Prihvatnim centrima jer se na taj način brine i o bezbednosti građana Pirota. Kapacitet smeštaja u Prihvatnom centru Pirot je 200 mesta i trenutno je potrebno proširenje kapaciteta - navode u saopštenju.

Nije precizirano koliko povećanje kapaciteta je potrebno, već samo da trenutno ima 170 migranata i da je bezbedonosna situacija "na najvišem nivou"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    18:55 // 17. 9. 2023.

    S njima, kao i sa đavolom. Kada su se drznuli da Sanatorijum presele /!?/ u centar grada, a to se ne zaboravlja, onda im ne smemo ama baš ništa verovati. Kako su samo narod muštrali za Aerodrom. Rezon je njihov, da država adaptira objekat, razlog nebitan, možda čak i izbeglice, a posle da se proda tajkunu nekom za male pare.

  • Aca

    17:58 // 17. 9. 2023.

    Prebacili ih preko Gramade u Svrljig, Milija odmah krenuo da pravi udruzenje za natralizovane Svrljizane

  • zika

    17:34 // 17. 9. 2023.

    pa nece biti migranata imaće naše pasoše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: