Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 13. 7. 2018.

| Društvo

Nakon rekonstrukcije vrtića “Prvomajski cvet” mesta za još 100 dece

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Potpuna rekonstrukcija vrtića
Potpuna rekonstrukcija vrtića "Prvomajski cvet"; foto: PU "Čika Jova Zmaj"

Obnova najvećeg pirotskog vrtića je počela, a osim renoviranja kupatila, radnih soba i kuhinje, “Prvomajski cvet” biće dograđen, pa će se stvoriti prostor za ukupno oko 500 mališana. Direktorka pirotske predškolske ustanove Milka Colić kaže da se trenutno radi na prvom spratu, dok će od oktobra biti rekonstruisan drugi sprat, a naredne godine fasada i dvorište.

Kako su najavili direktorka Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” Milka Colić i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ovaj vrtić dobiće novih 300 kvadratnih metara, a postojeći prostor će biti preuređen, čime će se kapacitet povećati za više od 100 mesta. Inače, u vrtiću “Prvomajski cvet” trenutno boravi 307 dečaka i devojčica.

Rekonstruišemo sva dečja kupatila, dogradićemo radnu sobu, a od već jedne veće postojeće sale formiraćemo dve prostorije. Na drugom spratu će biti 4 radne sobe, prostorije za trijažu, kao i igraonica koja je nešto novo - rekla je Colićeva.

Objašnjava da se prvo izvode radovi na prvom spratu, a da će se u drugoj fazi od oktobra rekonstruisati gornji sprat, dok je poslednja faza uređenje fasade i dvorišta, i predviđena je za narednu godinu.

Preko 500 mališana će moći da boravi u obnovljenom objektu Preko 500 mališana će moći da boravi u obnovljenom objektu; foto: PU "Čika Jova ZmajU renoviranje donjeg sprata biće uloženo 4,5 miliona dinara iz budžeta Grada Pirota, dok će druga faza, odnosno obnova i dogradnja drugog sprata, biti finansirana preko konkursa ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović.

Ministarstvo je na konkursu odobrilo 10 miliona dinara za ovaj vrtić, a naše učešće biće 2.5 miliona dinara. Kada sve saberemo, ove godine u ovaj vrtić biće uloženo 17 miliona dinara, dobićemo nadogradnjom oko 300 kvadrata novog prostora, nekoliko novih vaspitnih grupa i stvoriti uslove za preko 500 mališana koji će moći da borave u sasvim odgovarajućem vrtiću - rekao je gradonačelnik Vasić.

Još jedna od novina u vrtiću, kako je rekla direktoka Colić, biće i popodnevna smena za kraći boravak, a postoji i mogućnost da deca iz sela Izvor i Krupac borave u ovom vrtiću.

Inače, prošle godine je rešen problem grejanja koji je imao vrtić “Prvomajski cvet” jer je prestala da radi kotlarnica u Prvom maju. Objekat je priključen zajedno sa OŠ “Dušan Radović” na novi sistem grejanja i grejanje je, kaže gradonačelnik Vasić, sada odlično.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: