Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 14. 2. 2020.

| Društvo

Nakon samo mesec dana od asfaltiranja, prokupačka ulica puna rupa i ulegnuća

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ulica
Rupa na tek asfaltiranoj ulici u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Samo nešto više od mesec dana nakon što je asfaltirana Ulica Miloša Obilića u Prokuplju, na kolovozu su se pojavile rupe i udubljenja, a asfalt je počeo da se roni. U Nadzornom odboru prokupačkog Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje kažu da je sve u redu sa kvalitetom, ali i da ima prostora da se presvuče još jedan, završni sloj asfalta koji bi bio dodatno plaćen novcem građana.

Deo ulice Miloša Obilića u dužini od 120 metara, zajedno sa još 4 prokupačke ulice ukupne dužine od oko 580 metara, asfaltirala je firma “Metalplast-Pavlović” iz Đurevca kod Blaca, a radovi su koštali nešto više od 5,8 miliona dinara ili oko 50.000 evra, što praktično znači da je 100 metara asfalta debljine od 4 do 6 centimetra plaćeno oko 8.600 evra.

Činjenicu da se na pojedinim delovima asfalt roni, iz Nadzornog odbora pojašnjavaju da je razlog tome asfaltiranje po hladnom vremenu, te da se asfaltna baza brže hladila, ali da to nije uticalo na kvalitet presvučenog sloja. naslovna Asfalt se na početku ulice roni; Foto: Lj. M.

Ugovorom je predviđeno samo presvlačenje ulice, što znači sloj asfalta na već postojeći. Zbog raznih okolnosti, pre svega jer se čekalo postavljanje behaton ploča na trotoarima, asfaltiranje je rađeno 27. decembra prošle godine. Sami uslovi rada bili su jako loši, jer po standardima, najmanja temperature u vreme ugrađivanja asfalta mora da bude iznad 5 stepeni – kažu u Nadzornom odboru Javnog preduzeću zaduženog za kontrolu radova.

Pojašnjavaju da je toga dana temperatura bila oko 3 stepena, što je doprinelo da se asfalt brže hladi i samim tim je i ugradnja bila lošija od uobičajne, ali da su radovi morali da se završe do kraja 2019, te da se zbog toga žurilo da se ispuni ugovorena obaveza. rupa Rupa u tek postavljenom sloju asfalta; Foto: Lj. M.

Efekat toga je što ta masa na pojedinim mestima vizuelno loše izgleda, ali je bitan kvalitet, a on je zadovoljavajući. U svakom slučaju postoji rešenje, ivičnjaci su postavljeni tako da može da se presvuče još jedan sloj asfalta. Normalno, za to mora da se raspiše nova javna nabavka i da se opredeli novac iz gradskog budžeta – pojašnjavaju u Nadzornom odboru.

Liniju po sredini koja se pojavila postavljanjem novog asfalta objašnjavaju činjenicom da ulica ima dvostrani pad koji je zadržan, pa se asfaltirala jedna a zatim i druga strana ulice. Zato, pravdaju u Nadzornom odboru, nije asfaltirano punom širinom odjednom, finišerom od 6 metara, već su prvo asfaltiali 3, a zatim još 3 metra. linija po sredini asfalta Linija po sredini asfalta je zbog nagiba sa obe strane; Foto: Lj. M.

Iako je za nadležne ova ulica urađena po uslovima koji su propisani javnom nabavkom, većina građana koji tu žive, ali i oni koji prolaze, tvrde da je novac građana za njeno uređenje uzalud potrošen. Kažu da, osim što su posekli nekoliko zdravih drveta kako bi na trotoare postavili behaton ploče, postavljanjem asfalta koji je nekvalitetan, nadležni su samo potrošili pare građana, a da ova ulica izgleda gore nego što je to bila pre rekonstrukcije.

Najavljuju i krivične prijave nadležnom tužilaštvu, kako bi se ispitao čitav proces javne nabavke i obavljenog posla, ali i nadležne službe ponovo proverile kvalitet izvedenih radova za koji sumnjaju da je urađen po standardu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJCA

    20:21 // 16. 2. 2020.

    Zaboraviste da slikate i umetnicko delo Stepeniste kod radikalne ;-) OVDE NEKO OPASNO TREBA DA SE KAZNI Mi se zezamo a neko je debele pare strpao u dzep I kao i uvek niko ne preduzima nista Sto rece Frigo za novac za pranje ulica koji se non stop odvaja KOD MENE SU PRALI Pa nek kod tebe ovaki i zidaju ;-) Nio si zlatan majstor za KLIME ....Ekonomosito diplomirani hehe

  • Ljubiša djordjevic

    13:32 // 15. 2. 2020.

    Vrhunski kvalitet asfalta!!! Kao i svuda gde radi Pavlovic!!! Ali nije on kriv, mi smo krivi!!!

  • Ranko Jankovic

    09:38 // 15. 2. 2020.

    Hahahhah!Slika govori vise od 1000 reci....Odlican tekst.Hvala JV i svim postenim ljudima koji rade svoj posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: