Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 28. 7. 2015.

| Društvo

Nakon smrti Leskovčanke sud zapečatio stan iz koga se širi neprijatan miris

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
zgrada-iz-koje-se-siri-neprijatan-miris.jpg
Stanari nemaju rešenje i plaše se širenja zaraze zbog visokih temperatura; foto: JV

Iz stana pokojne 53-godišnje Leskovčanke u Radničkom naselju danima se širi neprijatan miris, a pristup samom stanu je nemoguć jer su ga sudski organi zapečatili.

Njeno telo je, kako se pretpostavlja, pronađeno 9 dana nakon njene smrti 19. jula, a od tada u njenom stanu u zgradi na 2. spratu niko ne može da uđe i da stan očisti.

Dve porodice sa malom decom iselile su se iz zgrade dok se problem ne reši, a ostali stanari, njih sedamdesetak iz 25 stanova "obijaju pragove" raznih institucija i traže način da se ova neprijatna situacija prevaziđe.

Komšija Radisav Mitić zabrinut je za svoje i zdravlje svoje porodice, ali i komšija i boji se da, ako se ova situacija ne reši, na ovako visokim temperaturama preti izbijanje zaraze.

Kada su odneli leš komšinice, verovao sam da će već sutra doći nadležni i počistiti stan. To se nije dogodilo, pa sam posle 4 dana stupio u kontakt sa istražnim sudijom koji je stan zapečatio. On mi je tada rekao da će, kada se ispoštuju određene procedure, stan biti počišćen, ali se do današnjeg ništa nije dogodilo - priča Radisav.

U lokalnoj samoupravi kažu da su upoznati sa ovim problemom, ali i da Grad nažalost nema velike ingerencije po ovom pitanju, već Osnovni sud.

Uz našu pomoć i zalaganje očekujem brzo rešenje ovog specifičnog slučaja. Sud je već danas doneo jedno vansudsko rešenje kojim će se Gradska uprava za urbanizam i komunalno stambene poslove ovlastiti da privremeno otvori stan i popiše stvari kako bi ušle ekipe za čiščenje i službenici Zavoda za javno zdravlje koji će izvršiti dezinfekciju. Zatim će se stan ponovo zapečatiti sve do ostavinske rasprave - rekla je za „Južne vesti” Sanja Conić, portparol gradonačelnika Leskovca.

Vlasnica stana, kako je potvrdila Conićeva, sahranjena je i to o trošku leskovačkog Centra za socijalni rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: