Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 14. 6. 2019.

| Društvo

Nakon svake kiše žitelji ulice u Babušnici jedva stižu do svojih domova

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Kada padne kiša ulica je skroz poplavljena
Kada padne kiša ulica je skroz poplavljena; foto: čitaoci

Stanovnici Ulice Mladosti u užem centru Babušnice, nakon obilnijih padavina, do svojih kuća dolaze preskakajući bare, a kako kažu, voda tu i ostaje, jer ne odlazi u slivnike, te imaju problem i sa komarcima, ali i sa žabama. Iz Opštine najavljuju kompletnu rekonstrukciji do kraja građevinske sezone, a trenutno se ulica privremeno sanira.

Kada su u četvrtak žitelji ove prometne ulice, koja vodi do Srednje škole, zatekli nekoliko građevinskih mašina, pomislili su da je konačno došao kraj njihovim mukama i da će se njihov problem, na koji su nekoliko puta ukazivali, konačno rešiti.

Ipak, nada je kratko trajala, jer su uvideli da se ulica samo privremeno uređuje, a na rešenje svog problema će morati još malo da sačekaju.

Čim padne kiša, voda se skuplja, pa je veći deo ulice pod vodom. Kada i ispari, ostaje blato, a do parka ne može da se prođe, već moramo da idemo zaobilaznim putem. Poseban problem su žabe i komarci, ne možemo da spavamo - žali se jedna žiteljka ulice.

Ona dodaje da je ovakvo stanje nastalo izgradnjom novog parka, a da opštinski funkcioneri, koji često prolaze ovuda i neki od njih i žive u blizini, vide kakvo je stanje, ali da ih nije briga i ne mare mnogo za to. Slivnik usred ulice Slivnik usred ulice; foto: Lj. F.

Niz ivicu parka ostalo je blato njegovom izgradnjom, zapušene su kanalizacije i skuplja se voda konstantno. Ne očekujem od ove nesposobne i nepismene vlasti da sredi ulicu. Možda ako im Vučić jedino naloži - rezignirana je žiteljka.

Zbog vode i blata je sužen i kolovoz, pa se automobili jedva razmimoilaze, što predstavlja i bezbednosni problem za decu koja tuda prolaze do škole.

Ulica je prometna, nesavesni vozači voze brzo i ne mare za pešake i druge automobile. Ne znam šta se ovoliko čeka na sređivanje, nije normalno da u 21. veku imamo ovakvu ulicu. Nakon nekog čiščenja ulice, toliko je ostalo blata da smo mi morali sami da se organizujemo da ga sakupimo i da operemo deo ulice - žale se žitelji.


Nadležni: Trenutno se sanira ulica, kompletna rekonstrukcija do jeseni

Radnici Komunalca koji od juče rade, tu su samo da saniraju ulicu do rekonstrukcije, a iako se građani žale da je stanje gore nego što je bilo, direktor Miodrag Kostić kaže da će biti bolje posle njihove intervencije.

Problem je što je ulica proširena izgradnjom novog parka, a slivnici su ostali usred kolovoza, nisu uz ivičnjake i voda ostaje. Slivnici su ispravni, ali voda ne može da uđe u njih - objašnjava Kostić.

Dodaje da Opština radi projekat rekonstukcije, a da je dogovor da, dok se ne krene sa radovima, oni privremeno srede teren da bi voda mogla da ide u slivnike. U toku privremena sanacija U toku privremena sanacija; foto: Lj. F.

Na kompletnu rekonstrukciju građani će morati da sačekaju, a savetnik za saobraćaj u Opštini Babušnica Ljubiša Pavlović kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije.

Urađeno je idejno rešenje, radi se dalji postupak kroz objedinjenu proceduru. Nadam se da će biti uvrštena u program uređivanja građevinskog zemljišta za 2019. godinu i da tu ulicu odradimo kompletno novu - kaže Pavlović.

Kada se završi ulica, kolovoz će biti proširen na 7 metara, radiće se novi ivičnjaci i odvodnjavanje, tvrdi Pavlović, kao i da je jedino i trajno rešenje kompletna rekonstrukcija, koja bi trebalo da bude gotova do kraja jeseni, ukoliko se uvrsti u program uuređivanja za ovu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Novac bato

    23:27 // 14. 6. 2019.

    Pliva se i u sred Babusnice,jer su ulice ocajne,slivnici jos gori...svi znaju koliko je kruzila ona voda iz Suraceva jer se neko ugradio,tek su skoro to resili normalno i odveli je pravo u luznicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: