Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 5. 11. 2022.

"Napao me na ulici roditelj jer deci držim dopunsku nastavu" - slučaj nastavnice iz Doljevca

skola skolske klupe ucionica KOSTA Prijavila incident policiji; Ilustracija; Foto: A. Kostić

Nastavnica biologije u OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu Suzana Perić požalila se preko aplikacije "Prijavi problem" da je jedan roditelj verbalno napao ispred škole, što vidi kao dokaz da prema toj profesiji ima sve manje poštovanja. Incident je prijavila i policiji, a slučaj je upućen i niškom Osnovnom javnom tužilaštvu. Direktor škole Goran Ilić kaže da je sukob trajao minut, da je on tada sedeo u kafiću prekoputa i da je nastavnica trenutno na bolovanju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Roditelj

    09:41 // 5. 11. 2022.

    Dopunska nastava je obavezna za one kojima taj predmet ne ide a dodatna ne!Roditela u zatvor zato sto stopira skolovanje deteta i preti nastavniku!!!!

    • Prosvetar

      11:42 // 5. 11. 2022.

      Sve zavisi, ne mora ni dopunska ni dodatna da budu obavezne, zavisi od vrste radnih obaveza nastavnika, meni na primer ni dodatna ni dopunska nisu obavezne, ali dopunsku držim po potrebi, a dodatnu redovno, a isto primam i da držim i da ne držim.

  • Mrki

    11:04 // 5. 11. 2022.

    Treba da se ukine osnovna skola kao obavezna pa nek poludivlji selci od roditelja sami uce i osposobljavaju decu za zivot. Velika je greska sto je svakom coveku dato pravo na razmnozavanje.

  • Neko iz prosvete

    12:01 // 5. 11. 2022.

    Pojedinim roditeljima nije vazno obrazovanje. Jedva cekam 2024. kada se uvodi drzavna matura, polovina ucenika nece dobiti diplome srednje skole. Hocete li onda vikati na univerzitetske profesore koji prave pitanja za drzavnu maturu, a zbirke ne postoje! Prosvetne radnike niko ne stiti, a oni rade sve u interesu ucenika. Hrabro koleginice, ovo je nasa svakodnevica, zar ne?

  • Suzana

    13:01 // 5. 11. 2022.

    Sramota.I posle nastavnici krivi.Nije nazalost,svako za decu Deca treba da uce,a i hvala Bogu kad ima nastavnika koji profesionalno rade svoj posao.

  • miki

    13:34 // 5. 11. 2022.

    Direktor lakonac trebao je da stane u zastitu kolegenice, umesto toga pije kafu i pravi se da nema veze sa radnim mestom. Roditelj treba da snosi odgovornost, a socijalni radnici da vide da li je dete bezbedno u tom okruzenju.

  • Роко родитељ

    14:14 // 5. 11. 2022.

    Успеха нема без заједничког рада и бриге родитеља и предавача. Разредна мог сина није нашла за сходно да утврди чији родитељи нису дошли на родитељски састанак, а исти је трајао 7 минута. Образложење - зна нас она све. Свака част, али мене не знаш, први пут сам дошао, до сада ишла супруга. Али седне после за е - дневник и напише сви родитељи били. Има одличну сарадњу са родитељима. Сигурно је тако

  • Nastavnica engleskog

    14:26 // 5. 11. 2022.

    Uzas, katastrofa...ubrzano padamo u provaliju. Kad konacno padnemo i razbijemo se skroz sve nas ce boleti. Samo neke vise a druge manje. Ali cemo svi osetiti i zapravo vec osecamo posledice propadanja obrazovanja, zdravstva, sudstva, ma celokupnog naseg drustva.

  • 21 vek

    15:16 // 5. 11. 2022.

    Era kompjutera i softvera a policija i SUD 10 dana razvode i zavode predmet. Pa jel ga klesete u kamen?

  • Lilu

    16:37 // 5. 11. 2022.

    Samo dva pitanja:
    KO je roditelj deteta pa Tužilaštvu treba toliko vremena za izveštaj,dok direktor škole sedi preko puta i gleda kako njegovog zaposlenog maltretiraju?
    Zašto direktor sedi u kafiću TOKOM radnog vremena i ispija kafu dok mu zaposlenog maltretiraju?
    Empatija,briga, ljudskost-šta je to?

  • Bivsi ucenik

    16:56 // 5. 11. 2022.

    Dotična mi je pre više od desetak godina bila nastavnica biologije.
    Slobodno mogu da kažem da je izuzetno bezobrazna, bahata, još tada se pričalo da je na tetapiji. Verujem da ćete većina biti na njenoj strani posle pročitanog teksa, ali kome je ona predavala i ko je poznaje, odlično zna da ona nikako cvećka nije, ama uopšte. Toliko od mene.

    • miki

      12:35 // 6. 11. 2022.

      Ne trebaju nastavnici da budu cvecke. I okej je da budu strogi, i okej je da ce nekima red i disciplina da smetaju. Verbalni napad na nastavnika, psovanje i vredjanje nije okej. I nije okej da direktor ne stane u zastitu kolegenice.

  • Milan

    20:50 // 5. 11. 2022.

    Ja sam jedan od roditelja koji je pre neki dan potpisao peticiju koja je predhodila ovoj glumi, gde nastavnica koja je u stvari agresor se predstavlja kao zrtva. Ne opravdavam ni jedan vid agresije ali doticna godpodja nije zrtva i mi roditelji imamo ogromnih problema sa njom… angazovana je prosvetna inspekcija da ispita rad doticne pa bih zamolio juzne vesti da isprate pricu do kraja.

  • penzionerka

    09:17 // 6. 11. 2022.

    Svojoj unuci savetujem da ide i na dopunsku i dodatnu.

  • Petar Cvetkovic

    22:05 // 6. 11. 2022.

    Petar
    Ovo sto se desava sa prosvetnim radnicima nema smisla.
    Roditelj u ovom slucaju umesto zahvalnosti vredja i psuje nastavnicu,a treba da bude zahvalan sto je nastavnica ostala u skoli da pomogne deci kako bi bolje savladala gradivo koje se obradjuje.
    Dopunska nastava je u cilju poboljsanja znanja ucenika u savladavanju predjenog gradiva i mogu da prisustvuji svi ucenici koji zele jos znanja

  • Dragan

    07:05 // 24. 2. 2023.

    Sto ce gu znanje kad ce posle osnovnu skolu da ide da kopa na njivu...za toj ne treba veliko znanje...sto manje zna to ce bolje da glasa...za one za koje joj kazu,a ne svojom voljom...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: