Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 29. 5. 2019.

| Društvo

Meštanin Rakite pretio skokom sa zida zbog radova na reci

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Preti da će da skoči sa zida u reku
Preti da će da skoči sa zida u reku; foto: M. N.

Zbog toga što građevinske mašine rade van gradilišta, ali i zbog toga što, kako je rekao, policija hoće da ga privede bez razloga, Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita, popeo se na potporni zid uz obalu Rakitske reke i pretio da će skočiti sa njega u reku. Investitor tvrdi da će se čišćenjem terena iznad gradilišta smanjiti mogućnost od poplava.

Kako je juče bager počeo da radi van ograde koje ograničava gradilište, Stojanov je tražio sastanak sa građevinskim inspektorom u Babušnici koji je rešenjem zabranio radove na postavljanju cevododa za mini-hidroelektranu, ali do njega nije došlo jer ga je, kako je rekao, uzalud čekao ispred kancelarije.

Kada sam se vratio u selo, mašina je i dalje radila, ali je ubrzo zbog kraja radnog vremena prestala. Ipak, jutros je nastavila sa radovima van gradilišta - rekao je Stojanov.

On je najpre seo ispred bagera kako bi sprečio radove, a kada je policija pokušala da ga pomeri, on se popeo na potporni zid, gde je stajao sve do dolaska Inspektora Savića. Čekaju se policijski pregovarači Čekaju se policijski pregovarači; foto: D. D.

On se pojavio nakon podneva u Rakiti gde je razgovarao sa meštanima i sa samim Stojanovim.

O tome šta im je poručio, nismo mogli da saznamo od njega, jer ne odgovara na pozive novinara Južnih vesti, ali smo od prisutnih meštana saznali da im je objasnio da to što građevinske mašine rade van gradilišta nije njegova nadležnost, već nadležnost inspekcije rada.

Razgovarao je sa meštanima, odgovarao je na sva naša pitanja. On tvrdi da se gradilište sastoji od 3 celine, mašinske zgrade, cevovoda i vodozahvata, te da zabrana radova koja se odnosi na cevovod, ne važi i za radove na vodozahvatu - kažu meštani.

Oni svedoče da mašine trenutno stoje, ali da su jutrašnjim radovima potkopali potporni te se deo temelja obrušio. Pretio da će skočiti sa zida Pretio da će skočiti sa zida; foto: I. D.

Zbog čega se odlučio da siđe za potpornog zida, nismo saznali ni od Stojanova koji se takođe ne javlja na telefon, ali kako saznajemo policija i hitna pomoć i dalje se nalaze u selu.

Kakva je trenutna situacija u Rakiti, novinar Južnih vesti zasad nije mogao da sazna u policiji, jer portparol pirotske policije ne odgovara na pozive.

Investitor: Radimo po građevinskoj dozvoli, čišćenje terena će koristiti svima

Goran Belić kaže da Stojanov opstruiše radove koji će koristiti svim meštanima, jer će se čišćenjem terena i korita smanjiti mogućnost od poplava jer je nanos šljunka podigao nivo korita reke. Bager čisti teren iznad vodozahvata Bager čisti teren iznad vodozahvata; foto: I. D.

Nije mi jasno zbog čega to radi. Radimo po građevinskoj dozvoli, čisti se teren iznad vodozahvata, obezbeđuje se gradilište iznad vodozahvata, što je značajno za sve meštane - kaže Belić.

Dodaje da se radovi ne odvijaju na cevovoda za koje i dalje postoji zabrana i da ovim radovima iznad vodozahvata ne krši zakon i rešenja inspekcija.

Podsetimo, ovo je samo nastavak napete situacije u Rakiti, početkom aprila ove godine dogodila se eksplozija na bageru, a krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba, a početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    12:10 // 30. 5. 2019.

    I sta vam to govori kakav smo mi narod?

  • BATA

    09:08 // 30. 5. 2019.

    Za novi evropski parlament zeleni dobili znacajno mesto.A ovde kod nas crni vladaju.Zato se Stara pl.ne proglasava nacionalnim parkom.Prvo da je uniste a ond nece biti svrhe.Vladavina prava je ocenjena od strane ev.komisije katastrofalno.Pokusavaju da objasne kako je to nebitno.Upravo se ovaj problem odnosi na to i to potvrdjuje da smo kaubojska drzava.A pise se da premijerka ima dvojno drzavljan.

  • Oscar Pitagor

    22:01 // 29. 5. 2019.

    Господе, благослови све намучене душе јужно од Триглава, које су крвљу морале да плаћају ослобађање од оваквих мозгова и оваквих чизама.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: