Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 20. 11. 2019.

| Društvo

Naplatne rampe oko Niša još ne rade, a građani već prijavljuju probleme sa karticama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
naplatne rampe3 foto LJ. J
Uskoro obavezna putarina; foto: Lj. J.

Već više od nedelju dana niko od nadležnih ne odgovara na pitanja kada će naplatne rampe oko Niša profunkcionisati, iako je na sastanku predstavnika Grada u Ministarstvu saobraćaja, kako su rekli, to dogovoreno. U međuvremenu, vozači javljaju da im kartice ne stižu, kao i da ne mogu da ih dobiju ukoliko se vozilo vodi na firmu.

Izgradnja 4 nove naplatne rampe na ulazima u Niš privodi se kraju. Dok je na severu, kod Komrena skoro sve završeno, a postavljene su i rampe, kod Malčanske petlje radovi još traju.

Ipak, novembar broji poslednje dane u 2019. godini, a i pored ranijih najava da će sve biti spremno jpš od početka meseca, rampe još ne rade.

naplatne rampe foto LJ. J Naplatne rampe još "u izradi"; foto: Lj. J.Sudeći po ćutanju nadležnih, ne zna se ni kada će biti otvorene.

Prošle nedelje je u Ministarstvu saobraćaja održan sastanak sa predstavnicima Grada Niša među kojima je bio i gradonačelnik Darko Bulatović.

U saopštenju koje je objavljeno, u poslednjoj rečenici piše da je “dogovorena dinamika otvaranja bočnih rampi na obodu Niša”, ali niko ne odgovara koja je to dinamika.

I prvo i drugo pitanje spada u delokrug rada JP “Putevi Srbije” pa Vas molimo da odgovore potražite od njih. Mi ćemo vas izvestiti čim dobijemo od njih konkretnu informaciju - kažu u Kabinetu gradonačelnika.

Odgovora nema ni iz Ministarstva saobraćaja, a građani i dalje brinu da će centar grada, kao i Knjaževačka i deo Palilule biti prebukirani kamionima, jer za njih nema “besplatnih” karata.

naplatne rampe4 foto LJ. J foto: Lj. J.Prijavljuju i probleme sa dobijanjem karata za prolazak naplatnih rampi.

Kartice za besplatan prolaz vozila auto-putem oko Niša mogu da izvade samo privatna lica, a ne i preduzetnici - pišu građani.

Vozači pojašnjavaju da nisu mogli da dobiju “besplatnu” kartu jer im se auto vodi na firmu, a kažu da su u sličnom problemu i oni koji su vozilo kupili na liznig, pa je njegov formalni vlasnik banka.

Da li je zaista tako i kako prevazići ovaj problem, za sada iz Puteva Srbije ne odgovaraju, iako su im pitanja poslata pre više od nedelju dana.

naplatne rampe2 foto LJ. J Naplatne rampe trebalo da budu spremne do 1. novembra; foto: Lj. J.Bilo je primedbi i da kartice kasne, jer je u zvaničnom uputstvu pisalo da je rok za dostavljanje 8 dana od podnošenja zahteva.

Podsetimo, naplatne rampe oko Niša postavljaju se na 4 ulaza u Grad, a tako će prema najavama biti rasterećen auto-put, jer će biti uklonjene stanice “Nais” i “Doljevac”.

Iako je najavljeno da će Nišlije moći da dobiju besplatne karte kako bi se kretali auto-putem oko grada, ispostavilo se da one i nisu besplatne, jer se troškovi putarine plaćaju parama iz republičkog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krstarenje drumovima

    15:08 // 21. 11. 2019.

    Trebali su i u Beogradu da postave naplatne rampe na svakom ulazu i izlazu na auto put. Naplatna rampa da se skloni prema isključenje za Lastu, a obilaznica oslobodi. Tako kada neko krene iz recimo Bugarske za Mađarsku lepo plati putarinu Dimitrovgrad - Subotica, a pritom nema zadržavanja nigde a neće ni biti gužve na autoputu. U Nišu putarinu neka plaćaju, a u državi Beograd toga nema.

    • Siniša Veliki

      22:43 // 28. 12. 2019.

      Nije ti Beograd kriv, nego oni za koje si glasao ovih 7 godina

  • Никола

    10:11 // 21. 11. 2019.

    Путеви Србије још не израђују картице јер није потписан уговор са Градом.

  • Sale

    10:04 // 21. 11. 2019.

    Naplatne rampe se otvaraju 1.decembra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: