Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 4. 5. 2019.

| Društvo

Napravila prihvatilište za pse u Lepaji, komšije zbog buke i smrada negoduju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Kako bi pružila dom napuštenim psima, Nišlijka Tamara Zlatanović je u svom dvorištu u selu Lepaja u Opštini Merošina napravila improvizovano prihvatilište. Iako ga je izolovala, buka i smrad smetaju komšijama koji žive pored nje i zato traže da se psi isele. Nadležni u dogovoru sa njom traže rešenje.

Zlatanovićeva od marta u dvorištu čuva dvadesetak pasa, a njene komšije kažu da od tada nemaju miran san, da psi često laju u glas i da od neprijatnih mirisa prozor ne mogu da otvore. 59507708-325107348385112-5681301224964489216-n U dvorištu čuva 18 pasa, ali komšije traže da ih iseli jer ne mogu da žive od laveža i neprijatnog mirisa; foto: JV-J. A.

Ovde nema uslova za normalan život od kad je napravila azil - kaže njen prvi komšija.

Zato traže da se psi što pre isele i tvrde da postoji nalog za uklanjanje improvizovanog prihvatilišta, ali da njihova komšinica ne želi da ode. 59273887-344193996453329-4655254299821998080-n U dvorištu čuva 18 pasa, ali komšije traže da ih iseli jer ne mogu da žive od laveža i neprijatnog mirisa; foto: JV-J. A.

Ipak, Zlatanovićeva koja se u Lepaju sa psima preselila iz Niša gde ih je čuvala, jer joj je u selu komotnije, kaže da to što njene komšije pričaju nije potpuno tačno. Buke je bilo prvih par dana dok se psi nisu navikli na novu sredinu, ističe, a sada su psi mirni - danju se sunčaju u dvorištu, a noću spavaju.

Ja sam svesna da je prve dve noći bilo strašno, psi su promenili sredinu, bili su uplašeni, ja sam skoro celu noć uzimala pse i unosila ih podrum da bi bilo mirnije i brzo su se smirili i sada nisu glasni. Desi se da zalaje pas, ali to da urliču dan i noć zaista nije tačno. Svesna sam da je ovo naseljeno mesto, ali ispoštovala sam skoro sva pravila koja zakon nalaže - dodaje.

Iako nije potpuno zvučno izolovala prostor koji je ogradila u dvorištu to ima u planu, a zasadila je i tuje oko ograde. 59422915-388750485304534-4926852621278380032-n U dvorištu čuva 18 pasa, ali komšije traže da ih iseli jer ne mogu da žive od laveža i neprijatnog mirisa; foto: JV-J. A.

Napominje i da u selo nije došla da bi nekome smetala i da pse nije dovela da neko od njih ne bi mogao da spava, već da ih godinama sklanja sa ulice i udomljava napuštene životinje. Sa komšijama nije u najboljim odnosima, a sumnja i da joj je neko od njih nedavno otrovao 6 pasa, od kojih je 3 uspela da spasi. Spore se i oko toga da li je njeno prihvatilište zakonito, pa je u toku sudski spor.

Oni su mi izdali nalog za rušenje, ja sam krenula da se žalim i upravni spor je u toku - dodaje.

Predsednik Opštine Merošina Saša Jovanović kaže da je razgovarao sa njom zbog pritužbi građana i da traže rešenje, jer objekat ne može da se ruši dok traje sudski spor. Jedan od predloga je da se prihvatilište izmesti van sela. 59760433-1866197920152963-7314516290784198656-n U dvorištu čuva 18 pasa, ali komšije traže da ih iseli jer ne mogu da žive od laveža i neprijatnog mirisa; foto: JV-J. A.

To je žičana ograda, nije klasičan objekat, ali je na pola metra od kuće čoveku što meštanima predstavlja problem. Ona ima neku lokaciju koja odgovara, pa postoji mogućnost da tu napravimo azil i da ona može pse da udomi i moramo to da uradimo što pre i da nađemo neko zajedničko rešenje na zadovoljstvo građana, ali i da njoj izađemo u susret - pojašnjava Jovanović.

Zlatanovićeva kaže da postoji nekoliko opcija i da ona želi da sarađuje, a u dogovoru sa nadležnima će odlučiti da li će prihvatilište biti izmešteno i gde, da li će ostati u njenom vlasništvu ili će biti opštinsko. Ako ostane u svom dvorištu obećava da će napraviti bolju izolaciju kako se komšije više ne bi bunile.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    05:51 // 6. 5. 2019.

    edukovati mestane lepaje da bi znali sta im smeta da bi bolje ziveli a to nisu nikako psi

  • nele

    18:57 // 5. 5. 2019.

    Ostavite pse na miru, pravda za pse! Podrska zeni!

  • Nn

    17:48 // 5. 5. 2019.

    Ja ne mogu da živim od 3 psa koji komšija čuva..mogu da zamislim kako je pored kvazi azila. Nepodnošljiv lavež, još kad se pridruži svako kuče iz susednih dvorišta - nema spavanja. Ajde meni i ukućanima, ali bebu mi bude I danju i noću i niko im ništa ne može..a buka je zabranjena na sve ostale moguće načine - glasna muzika iz kola, iz kuće, vikanje itd..zašto ovo nije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: