Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:05, 26. 5. 2023.

| Društvo

Naprednjaci u Nišu “na putu nade”- kako je izgledao dan mitinga [video]

Autor:Nikola Đukić, Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti

Naprednjaci nisu otišli spontano na večerašnji miting - njihova ekskurzija u Nišu počela je rano jutros, prvo se na desetine njih ukrcalo u vanredni voz da bi stigli na vreme, a potom i u stotine autobusa koji su ih odvezli na "skup nade". Kako je to danas izgledalo iz ugla novinara Južnih vesti sa terena na više lokacija, pogledajte u video-prilogu na vrhu teksta.

Na kontramiting, koji je SNS nazvao “Srbija nade”, organizovano su krenuli simpatizeri stranke, zaposleni u lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i ustanovama, koji su se od jutarnjih sati skupljali na nekoliko lokacija u Nišu.

Bilo je među njima onih koji su to i hteli, ali i onih koji su morali. Skup nade iz Niša; foto: JV

Prva grupa, predvođena visokim gradskim funkcionerima krenula je sa Železničke stanice Niš. Među funkcionerima, bio je i gradski većnik Nenad Stanković, čiju ostavku traži niška opozicija, zbog nepristojih reči upućenih novinarima prilikom ulaska u voz.

Novinari Južnih vesti ispratili su više od 60 autobusa različitih prevoznika iz Niša. Najviše njih pošlo je sa Somborskog bulevara kod Liona - 20 i svi su bili “Niš-ekspresovi”. Uz sendviče i flašice vode, autobusima oblepljenim posterima podrške Aleksandru Vučiću, pošli su za Beograd.

Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, novinari su prvo videli 8 autobusa sa kosovskim registracijama, čiji vozači su pričali albanski jezik, a na pitanja novinara koga i gde voze - rekli su turiste za Grčku. Ipak, njihovi autobusi imali su natpise "Nišavski okrug", bili su puni hrane iz Studentskog centra u Nišu, a u autobusima su bile mape Beograda.

Niški naprednjaci isticali su danas da idu na miran i pristojan skup, ali mnogi od njih takve poruke nisu poslali pred sam odlazak. Snimatelja i četvoro novinara Južnih vesti su, na skoro svih sedam lokacija koje su pokrivali, provocirali, fotografisali, snimali, ali su i pretili.

Pored Niša, put Beograda krenulo je i preko 50 autobusa iz Jablaničkog okruga, više od 60 iz Vranja i ostalih mesta Pčinjskog okruga. Iz Pirota je krenulo nešto više od 20 autobusa i nekoliko mini-buseva, dok je manje autobusa krenulo iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice.

Na auto-putu novinari su zabeležili na desetine autobusa iz celog juga, a osim sa kosovskim tablicama, bilo je i onih sa registracijama iz Bugarske i Makedonije, na kojima je stajao broj i oznaka da putuju na naprednjački skup.

Najzanimljivije detalje sa današnjih okupljanja na više lokacija u Nišu možete videti u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Miladinovic

    04:33 // 29. 5. 2023.

    Nekad najveći opozicioni grad sada jad i tuga.

  • Seljak

    08:45 // 28. 5. 2023.

    Živo me interesuje već nekoliko godina šta se dobija odlaženjem na miting bilo gde, naročito prisilom?šta se tu i kome pokazuje? nismo mala daca da mislimo kako eto narod ide dobrovoljno.Znamo, provereno više puta da " beogradski maljčiki" podele kvote našim nemoralnim građanima i onda ovi kidišu na svoje članstvo, prete, isteruju, "vuku za uši" da moraju da idu.Na kraju krajeva šta Vučko dobija?

  • Marko

    08:03 // 28. 5. 2023.

    Krivi su ljudi koji pošteno zarađuju, dozvoljavaju ovakve stvari, umesto da se nakon ovoga motkama najure svi učesnici i organizatori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: