Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 19. 4. 2019.

| Društvo

Naprednjaci "zauzeli" autobuse - ukinuti redovni polasci na jugu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
stanica
Jutros glavna autobuska stanica u Nišu često prazna; foto: N. Marković

Redovni polasci na autobuskim linijama Niš ekspresa od Niša do Kladova, Vrnjačke Banje, Kruševca, Šapca, Beograda i drugih gradova ukinuti su na jedan dan, i to baš dan kada se u prestonici organizuje miting Srpske napredne stranke “Budućnost Srbije”. Ista je situcija i u Vranju gde su otkazani međugradski polasci, a bez autobuskog prevoza su ostali i đaci iz Babušnice i Dimitrovgrada.

Građane koji su ovog jutra planirali da sa niške autobuske stanice krenu put Vrnjačke Banje i to u 10:30 dočekala je neprijatna vest - polazak je ukinut. Isto se dogodilo i onima koji su računali na polaske u 9 i 11 sati ka Kladovu.

Na pitanje zašto tih polazaka nema, ljutitim i nezadovoljnim građanima operateri izbegavaju da odgovore, mada je jedan od njih bio iskren - razlog je miting SNS u Beogradu.

Pozvala sam da vidim zašto nema polaska za Vrnjačku Banju koji ide svakog petka i to vreme, a operaterka mi je rekla da je ukinut. Kaže, samo danas. Na kraju mi je rekla da je mnogo polazaka iz Niša ukinuto zbog mitinga - kaže jedna građanka.

autobusi Na punktovima sa kojih u Nišu kreću naprednjaci na miting u Beogradu veliki broj autobusa "Niš-ekspresa"; foto: V. M.Objašnjava da su njenoj ćerki koja je kupila kartu za taj polazak vratili novac i uputili je da krene polaskom drugog prevoznika koji je sat i po kasnije.

Da je na većini linija ukinuto po nekoliko polazaka potvrđuje i jedan vozač Niš-ekspresa, pa je tako ka Vranju umesto 10 dnevno, danas 8 polazaka, ali ka nekim gradovima nema nijednog. Tako danas ne saobraćaju linije ka Kraljevu, Kruševcu i Šapcu.

I ka Beogradu su danas ukinuta 4 redovna polaska, a zbog toga što nije bilo onog u 9:20, stvorila se velika gužva u autobusu koji je krenuo u 10:50.

Ljudi stoje u autobusu, svi su besni jer je ispalo da su prodali duple karte - kaže jedan Nišlija.

Manjkaju autobusi i na gradskim linijama, gde Niš ekspres pokriva dve trećine grada, a prema rečima jednog vozača iz saobraćaja je “povučeno” oko 20 autobusa koji su iz paketa linija 1.

Nije bilo polazaka jutros na liniji Duvanište - Železnička stanica i svi znamo da je to zbog toga što nema autobusa jer voze ljude na miting u Beograd. Čekao sam na prvoj stanici iz Duvaništa i tačno znam da su jedan polazak propustili - tvrdi jedan Nišlija.

I dok građani kažu da je redukovan red vožnje, portparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković tvrdi da nema problema. On napominje da gradski prevoz funkcioniše normalno i da je na Niš ekspresu da reši nedostatak autobusa.

Inače, funkcioneri, članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, među njima odbornici, većnici, direktori javnih preduzeća i službenici, okupljaju se na više punktova u Nišu i autobusima kreću ka Beogradu.

Navodno će put glavnog grada iz Niša krenuti između 110 i 140 Niš-ekspres autobusa. Cena za tu uslugu je, kažu anonimni izvori, 4 miliona dinara. Međutim, u Niš-ekspresu ne odgovaraju na novinarska pitanja vezana za usluge koje pružaju vladajućoj partiji.


Građani na jugu negoduju zbog manjka autobusa

Vranjanci koji koriste autobuski prevoz za odlazak na posao ili u školu, jutros su bili neprijatno iznenađeni kada im je na autobuskim stanicama saopšteno da su gotovo sve međugradske linije otkazane zbog mitinga.

I sami dispičari su se našli u neprijatnoj situaciji, jer otkazivanja polazaka autobusa Kavim Jedinstva nije ranije najavljeno.

Seoskih polazaka nema, sve je otkazano pre podne. Popodne idu đački autobusi, a međugradskih polazaka do 13 sati nema, tek posle 15 ili 16 sati - kaže jedan od dispečara na autobuskoj stanici.

On se ograđuje od tačnosti podataka oko popodnevnih polazaka, jer zvaničnih informacija nema.

Đaci iz Dimitrovgrada i Babušnice koji svakodnevno putuju za Pirot ostali su jutros bez par polazaka jer, kako su im juče saopštili dispečari, neće sve linije funkcionisati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrbica

    13:28 // 20. 4. 2019.

    Kako li samo misle da povecaju plate i penzije? Jadni mi kad buducnost Srbije zavisi od Trebinja, Doboja, Zubin Potoka, Kumanova, Sar planine. Ispade da mi ovde nemamo buducnost u Srbiji.

  • Mina

    12:20 // 20. 4. 2019.

    Jedinstvo i ljubav prema drzavi jaci od svega!Podrska Buducnosti Srbije!

  • Lj

    07:36 // 20. 4. 2019.

    Zbog ovih budalastina deca iz ZITORADJANSKIH sela nisu mogla u skolu jer su ukinuli i redukovali redovne autobuske linije. Ovoliko poltronnisanje nije vidjeno od vajkada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: