Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 23. 6. 2018.

| Društvo

Naprednjački "kontra-bedževi", "kršenje" Poslovnika zbog Vučića i poklanjanje aerodroma zbog trudnica

Autor:S. Marković, M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
zoran perisic- foto - vanja keser
Perišić sa nalepnicom "Ne da mo niški aerodrom da propadne"; foto: Vanja Keser

Sednicu niškog parlamenta na kojoj je većina odbornika odlučila da država preuzme upravljanje nad Aerodromom "Konstantin Veliki" obeležila je žustra rasprava, čuli su se zanimljivi razlozi za poklanjanje niške vazušne luke, a "ratovalo" se bedževima. Neki su reklamirali povrede Poslovnika jer je "jedan od odbornika uvredio Vučića", a bilo je onih iz vladajuće većine koji su rekli da neće da uzimaju od trudnica i dece da bi davali aerodromu.

Nakon što je opozicija svim niškim odbornicima na sednici Skupštine podelila bedževe na kojima je pisalo “Ne damo niški aerodrom”, šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić dodao je da treba da se dopiše “... da propadne”. Ubrzo je doneo nalepnice sa svojom verzijom slogana i podelio kolegama iz skupštinskih klupa.

Plave bedževe sa ilustracijom aviona i prigodnim natpisom, šef odborničke grupe Niška inicijativa Srđan Nonić je dao svim odbornicima. Kada je došao do Perišića, ovaj mu je “dao predlog” da natpis sa bedža izmeni.

Trebalo bi da dodate “da propadne”. Onda bi bilo da ne damo aerodrom da propadne - prokomentarisao je Perišić.

Nakon toga, Perišić je upravo sa takvim “bedževima”, odosno nalepnicima, prošetao između skupštinskih klupa.

Inače, nemali broj odbornika vladajuće opcije je zaista i okačio ove nalepnice.

danijela banicevic Sa "Perišićevim" bedžom na sakou, Banićevićeva reklamirala povredu Poslovnika zbog predsednika Srbije; foto: Vanja KeserU prilog tome, kakve su sve peripetije pratile poslednje zasedanje niške Skupštine, svedoči i postupak odbornice SNS Danijele Banićević koja je reklamirala povredu Poslovnika jer je neko od odbornika "uvredio Vučića".

Vređanje predsednika od strane jednog odbornika koji je bio član Srpske napredne stranke - rekla je Banićevićeva.


Trudnice i osnovci koji pate zbog "aerodroma plastenika"

Mnogi odbornici vladajuće većine negodovali su zbog tog što se koristi reč "pokloniti" za odlazak aerodrom u ruke države, pa je tako šefica odborničke grupe PUPS Aleksandra Matić nekoliko puta insistirala da se umesto poklanjanja koristi "prenos prava javne svojine". Zamenik šefa odborničke grupe SNS Ivan Jovanović, ocenjujući proteste ispred Skupštine, naveo je "niški aerodrom ne liči na aerodrom".

Ljudi, oni nisu u stanju 2 aviona da opsluže istovremeno. Tamo čekate 2 sata kad dođu 2 aviona. U onom plasteniku sa onim ventilatorima koji vise sa plafona. Jel vam to liči na normalan aerodrom? - naveo je Jovanović.

skupština Svako ima neki svoj razlog; Foto: Vanja KeserŠef odborničke grupe Jedinstvene Srbije "pretio" je gradonačelniku Bulatoviću da njegova grupa nikada više neće glasati ni za kakve subvencije niškom aerodromu, ako on ostane u vlasništvu Grada i ne bude predat Republici.

Da mi uzimamo novac od naših trudnica, porodilja, osnovaca koje smo mogli da vodimo na more, penzionera i da finansiramo aerodrom. Odakle? -rekao je Ilić.

Odbornik SNS Dragan Đorđević, govoreći o obećanjima centralne vlasti da će razvijati niški aerodrom, naveo je da veruje svom predsedniku i da "Vučić hoće da od Niša napravi balkansko raskršće kao u vreme Cara Konstantina".


"Bulatović svojom imovinom da garantuje za niški aerodrom"

bulatović Zdušno branio preporuku Vlade; Foto: Vanja KeserGradonačelnik Darko Bulatović, braneći predlog o poklanjanju aerodroma državi, tvrdio je "ne možemo da rešimo poplave u Novom Selu, a hoćemo aerodrom". Govorio je i da se novcem koji je kroz subvencije dat aerodromu, moglo da se izgradi 20 vrtića i 200 ulica.

Ipak, nije precizirao da li će se taj broj vrtića i ulica izgraditi u njegovom mandatu, sada kada je usvojen predlog da država bude vlasnik niškog aerodroma.

Bulatović je zdušno branio poklanjanje aerodroma i obećanja države da će razvijati nišku vazdušnu luku, ali je odbronica Jelena Đorđević tražila i garanciju. jelena đorđević Tražila garancije; Foto: Vanja Keser

Trebalo bi gradonačelnik svojom imovinom da stane iza svoje odluke - naglasila je Đorđević.

Ovaj zahtev ponovila je još jednom, ali se gradonačelnik nije o njemu izjasnio.

Podsetimo, na ovoj sednici, sa 44 glasova “za” i 5 “protiv” na glasanju koje je ponovljeno i uz odbijanje zahteva opozicionih odbornika za glasanje prozivkom, vladajuća većina u niškom parlamentu izglasala je predlog Gradskog veća kojim se niški Aerodrom “Konstantin Veliki” ustupa Republici na upravljanje bez naknade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stari as keles

    09:01 // 25. 6. 2018.

    Ako nam je.Tako i treba.
    Svi se prepucavamo i promovisemo kao neko znanje i umece a ustvari smo niko i nista obicni bednici koji ne znaju nista.
    Muka mi je od nas samih.
    Komentarisemo ko je ko i o dakle je preleteo i dosao a niko ne gleda ko sta radi i kako je najbolje za nas.
    A pametni koriste.
    Toliko o nasem znanju.
    Da se stidimo.

  • Borko

    13:00 // 24. 6. 2018.

    Šta učini politika od čoveka, otac mu je bio dobar čovek.

    • Jovan

      17:20 // 24. 6. 2018.

      Otac dr Perisica je i dalje dobar covek, fala Bogu ziv i zdrav.

  • Ivana

    12:00 // 24. 6. 2018.

    Zlo govece do vjeka june.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: