Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:41, 24. 10. 2020.

| Društvo

Narodna kuhinja deli 300 obroka dnevno za najugroženije Prokupčane

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Narodna kuhinja
Oko 300 Prokupčana svakog dana dobija kuvani obrok iz Narodne kuhinje; Foto: Lj. M.

U otežanim uslovima i uz poštovanje svih preventivnih mera, oko 300 najugroženijih Prokupčana svakodnevno u Narodnoj kuhinji dobija po jedan kuvani obrok. Kako ističu u Crvenom krstu koji je zadužen za pripremu i podelu hrane, zalihe namirnica za pripremu su obezbeđene za narednih nekoliko meseci tako da i tokom zime neće biti problema sa hranom za korisnike kuhinje.

Obroci se dele u prostorijama Sportske hale u Prokuplju uz poštovanje svih higijenskih i epidemioloških mera zbog virusa korona.

Spiskove korisnika kuhinje pravi prokupački Centar za socijalni rad i oni se menjaju, u zavisnosti od toga koliko socijalno ugroženih sa njihove evidencije ispunjava uslove za dobijanje besplatnog obroka- kažu u Crvenom krstu.

Kako tvrde, na ovaj način se pomaže socijalno ugroženim stanovnicima Prokuplja da prežive jesenji i zimski period, kada je smanjena mogućnost zarade, jer nema sezonskih poslova.

Namirnice su obezbeđene delom od nadležnih ministarstava, dok je deo novca za rad narodne kuhinje obezbedio Grad Prokuplje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mrvica

    19:57 // 24. 10. 2020.

    U skupštini srbije ceo obrok i to kakav sa pićem je 80 dinara svi koji su na kazan pravac u skupštinu a ove... na kazan. Zemljo otvori se

    • SIMA

      19:55 // 27. 10. 2020.

      A ja cu da se nadovezem na clanak o podeli pomoci za raseljena lica KOLIKO JE NJIH NA OVOJ KUHINJI ... Ovde na kazanu su PROKUPCANI Ugrozeniji smo od prvih i drugih iz oba rata ALI AJDE....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: