Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 23. 11. 2010.

| Društvo

Narodna kuhinja u Kuršumliji prestaje da radi

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Narodna kuhinja u Kuršumliji

KURŠUMLIJA - Sekretar kuršumlijskog Crvenog krsta Milomir Nikolić kaže da je prinuđen da obustavi rad Narodne kuhinje jer lokalna samouprava koja je preuzela obavezu da obezbedi materijalne troškove za spremanje hrane nema para za to.

Zbog toga će 850 korisnika Narodne kuhinje koji su već godinu dana imali besplatan obrok, prestati da dobijaju svoje sledovanje, iako hrane ima da kuhinja i dalje radi.

- Odlukom Vlade Srbije Kuršumlija je svrstana u 17 najnerazvijenih opština, pa je na osnovu toga obezbeđeno deset životnih namirnica za kontinuiran rad Narodne kuhinje. Opštinska vlast je preuzela obavezu da finansira materijalne troškove pripreme hrane koji iznose oko 250.000 mesečno - kaže Nikolić i dodaje da je sve dobro do sada funkcionisalo ali nova vlast koja je postavljena pre tri meseca tvrdi da više nema para za plaćanje spremanja hrane.

Problem je zapravo skladištenje namernica u privatnoj hladnjači koje mora da se plaća i plata za radnika koji je priprema, kao i gorivo za vozilo koje hranu odvozi u Barlovo, gde živi veliki broj korisnika.

Predhodna vlast je obećala da će preko 2, 5 miliona dinara koliko je budžetom planirano za Crveni krst da obezbedi i novac za materijalne troškove, a nova tvrdi da para nema.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: