Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 23. 2. 2011.

| Društvo

Narodna kuhinja u Leskovcu ipak radi

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Narodna kuhinja u Leskovcu, u kojoj se od 1. novembra priprema 600 obroka hrane za najugroženije leskovačke porodice, nastaviće rad i posle osmog marta – kaže dr Miodrag Miladinović, koordinator rada Narodne kuhinje i zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca.

Ova ocena dr Miladinovića svojevrsni je odgovor predstavnicima Crvenog krsta i Doma učenika u Leskovcu koji su tvrdili da sredstava za rad kuhinje ima samo do 8. marta i da im nije poznato koliko je prikupljeno novca na donatorskoj večeri organizovanoj kao pomoć upravo Narodnoj kuhinji.

Na specijalni račun sa donatorske večeri, podseća dr Miladinović, uplaćeno je više od 500.000 dinara.

Donatorski skup, koji je medijski podržala i TV Leskovac, privukao je pažnju 35 kolektiva, a sredstva su namenjena licima, odnosno porodicama koja nisu u sistemu socijalne zaštite, žive na selu i zbog bolesti ili drugih razloga nisu u stanju da dođu do Narodne kuhinje.

- Priče naših, da ih nazovem parnera, da ne znaju gde su sredstva donatora ne mogu da razumem, jer ako nisu zlonamerne, onda je u pitanju zaboravnost – kaže dr Miladinović.

Gradsko veće Leskovca je, inače, oktobra prošle godine za četvoromesečni rad Narodne kuhinje izdvojilo 1.740.000 dinara.

- Sigurno je da će Narodna kuhinja nastaviti rad  bez obzira koju količinu namirnica i sredstava dobijemo od Republike – precizira dr Miodrag Miladinović. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: