Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 23. 10. 2019.

| Društvo

Narodna poslanica osporila izbor predsednika Privrednog suda u Nišu, razloge pronašla na "Guglu"

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Prekršajni sud
Ipak nije izabran za sudiju; foto: JV-M. Z.

Predlog Visokog saveta sudstva, da na čelu Privrednog suda u Nišu opet bude aktuelni predsednik Božidar Stanković, osporila je narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević i on na tu funkciju nije izabran na današnjoj sednici Narodne skupštine. Razloge za to da bude protiv ovog kandidata je, kako kaže poslanica, pronašla na Guglu.

Na današnjoj sednici Narodne skupštine glasalo se o izboru predsednika sudova, među kojima su i tri u Nišu. Jedini koji je trebalo da zadrži svoju fotelju bio je Božidar Stanković, za koga se osim što je vozio auto sa lažnim tablicama, spekulisalo i o to da je u toku vožnje bio u alkoholisanom stanju.

U svom izlaganju je narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević navela da osporava izbor Stankovića za predsednika Privrednog suda, a kaže da je razloge za to pronašla pretragom na Guglu.

Gledajući biografije svih kandidata ja sam odlučila da osporim tog kandidata. Imate na Guglu, samo ukucajte njegovo ime i prezime i videćete šta je od onog što je došlo do medija izaći. Ja sam ostavila mogućnost da ne budem u pravu i zato sam ostavila mogućnost da se ipak za njega glasa. Ja sam izdvojila tog kandidata iz celog predloga koji je bio grupni predlog kandidata za predsednike sudova, da se o njemu glasa izdvojeno, da kolege poslanici imaju malo više vremena da provere to zašto sam ja uverena da on možda nije najbolji kandidat - priča Žarić Kovačević.

Upitana da li je razlog to što je vozio kola sa lažnim tablicama, kaže da o tome ne zna ništa, ali da zna ono što je pročitala u medijima, ne precizirajući o čemu je tačno reč. S obzirom na to da su poslanici danas glasali grupno o svim predlozima za sudije i predsednike sudova, ističe da je htela da se Stanković izdvoji i da se preispita odluka o njegovom izboru.

Postoje u medijima tolike informacije o čoveku koji treba da bude na čelu jednog suda, takve institucije i zato sam ostavila mogućnost da se i drugi zainteresuju za to. Poslanici za njega danas nisu glasali i on nije izabran za predsednika Privrednog suda - dodaje Žarić Kovačević.

Ipak, on je jedini kandidat za predsednika nekog niškog suda čija je biografija poslanicima "zapala za oko", jer su ostali predlozi usvojeni.

Tako će ubuduće predsednica Višeg suda u Nišu biti Dragana Živadinović koja je oslobodila Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, bliske Srpskoj naprednoj stranci, za nelegalno iskopavanje šljunka kod Pirota.

Na čelu Osnovnog suda Niša biće Saša Dujaković, koji je pre 3 godine bio član Sudskog veća koje je odlučivalo u dva slučaja pretnji novinarima Južnih vesti. Zbog pretnji novinaru i uredniku Predragu Blagojeviću tada su osuđena dvojica bivših funkcionera niške Toplane i "privatni detektiv", jer su ugrozili njegovu sigurnost, ali je nekoliko meseci kasnije, isto Sudsko veće u kome je bio i Dujaković, odlučilo da "treba zapaliti novinare" nije pretnja, već sloboda govora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    15:02 // 10. 2. 2020.

    Za pomenutog sudiju koji nije izabran imate dokumentaciju u policiji,višem sudu,sudu za borbu protiv korupcije pa kog interesuje može proveriti koliko ima krivične prijave.Ima ih dosta provereno.

  • Liki

    23:11 // 24. 10. 2019.

    Pa stvarno covek ne zasluzuje da bude na celo tako visoke imstitucijr.Mnogo ima putera na glavi. Grad bruji o njemu.

  • обманути грађанин

    08:58 // 24. 10. 2019.

    Посланица би требала као неко ко се некада бавио адвокатуром да зна да гугл није место за информације по којем би требало да се упрвљају посланици.Независна посланица испоштовала директиву за независно судство.То може да нађе ако погледа гугл.

    • Djordje

      00:34 // 25. 10. 2019.

      Pa ta poslanica je ostavila muza i pravi "cirkus"sa kolegom poslanikom po Skupstini a i svuda po Srbiji. Pogledajte na guglu slike i znacete o cemu pricam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: