Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 29. 3. 2024.

| Društvo

Narodni pokret Srbije: Na čelu niškog Saveta za zdravlje treba da bude lekar, a ne medicinska sestra

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
lekari
Smatraju da je lekar kvalifikovaniji za tu funkciju; foto: Flickr/Hamza Butt

Imenovanje pomoćnice direktora Doma zdravlja Danijele Nešić za predsednicu Saveta za zdravlje grada Niša zabrinjavajuće je, saopštili su iz Gradskog odbora Niš Narodnog pokreta Srbije. Napominju da ne umanjuju važnost i doprinos medicinskih sestara, ali da na tom mestu treba da bude kvalifikovan lekar i traže od nadležnih da ponovo razmotre ovu odluku.

Novi sastav Saveta za zdravlje grada Niša nedavno je formiran, a prema odluci nadležnih, na njegovom čelu je Danijela Nešić koja je već nekoliko godina na poziciji pomoćnika direktora Doma zdravlja, a inače je i zamenica predsednika Skupštine Gradske Opštine Crveni Krst. Po obrazovanju je, prema dostupnim infomacijama, viša medicinska sestra i diplomirani ekonomista.

Da ona nije dobar izbor za predsednika ovog Saveta smatraju iz Narodnog pokreta Srbije.

Iako je neosporno da svaki zdravstveni radnik, uključujući i više medicinske sestre, igra ključnu ulogu u zdravstvenom sistemu, smatramo da pozicija predsednika Saveta za zdravstvo zahteva specifične kvalifikacije i iskustvo koje se obično nalazi u profesionalnoj karijeri lekara. Lekari, sa svojim obimnim medicinskim znanjem i iskustvom, su u jedinstvenoj poziciji da vode diskusiju i odlučivanje o složenim zdravstvenim politikama, strategijama i standardima koji će oblikovati budućnost našeg zdravstvenog sistema - navode u svom saopštenju.

Navode da time ne žele da umanje važnost ili doprinos viših medicinskih sestara ili bilo kog drugog zdravstvenog osoblja, već da žele da naglade potrebu za adekvatnom stručnošću na čelnim pozicijama u zdravstvenom sistemu.

Pozivaju nadležne organe da ponovo razmotre ovu odluku i razgovaraju o potencijalnom imenovanju kvalifikovanog lekara na čelo Saveta za zdravstvo grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sonja savic

    08:18 // 1. 4. 2024.

    Ljudi, zena ima 10 funkcija i to joj je malo pa su joj dali jos i ovo ...strasno, zamenik direktora Doma zdravlja, podpresednik opstine Crveni krst, predaje nesto na Visoj medicinskoj privatnoj skoli znate one izmisljene skole za lazne diplome, i ko zna sta jos, sad i ovo...STRASNO...a pri tom korumpirana do zla boga...i ponasa se kao da je Dom zdravlja njeno vlasnistvo...dokle vise...AMAN...

  • Westbrook

    21:57 // 31. 3. 2024.

    Zar nije i vas kandidat Vanja Nesic do juce bila med sestra sad PSIHIJATAR alo ljudii??!!

  • Smuk II

    21:48 // 31. 3. 2024.

    "Svaka čast svakome - veresija nikome" !
    Pa , aman ... "milion" doktora, profesora dr sci imamo a "naša sestra" je glavna za Savet za zdravlje !!!??? Nemam ništa protiv nje ...ali , jednostavno - ona nema kvalifikaciju i to bi i njoj trebalo biti jasno!
    Ako je ona podobna za to radno mesto pa što ne postaviše Gusku , nego ga dezavuišu a što nije fer a ni ljudski. "Ja sam iznenadjen ..." !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: