Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 15. 4. 2021.

| Društvo

Narodni poslanici izabrali 8 novih sudija u leskovačkom Osnovnom sudu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
osnovni sud leskovac
Među sudovima koji su dobili nove sudije se našao i Opštinski sud u Leskovcu; Ilustracija; foto: B. A.

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja juče se našla i rasprava o novim sudijama Osnovnih sudova, a novih 8 dobio je i leskovčki sud.

Poslanici su izglasali na ove funkcije Mariju Pešić, Nataliju Cakić, Jasminu Nikolić, Mariju Girić, Milana Dimitrijevića i Vesnu Nešković, koji su bili sudijski pomoćnici u ovom sudu, Gorana Simića koji je funkciju sudijskog pomoćnika obavljao u Višem sudu, kao i Emiliju Marinković koja je funkciju sudijskog pomoćnika obavljala u Apelacionom sudu u Nišu.

Pored Leskovca, nove sudije dobili su osnovni sudovi u Kraljevu, Aleksincu, Somboru, Novom Pazaru, Užicu i Požarevcu, a od 37 kandidata, koliko je predložio Visoki savet sudstva, njih 33 su izabrani.

Biografije novih sudija u Leskovcu

Marija Pešić ima 31 godinu, a studije Pravnog fakulteta u Nišu je završila 2013. godine. Master studije na istom fakultetu je okončala tokom 2015. godine dok je pravosudni ispit položila 2016. godine. Od aprila 2017. do decembra 2019. godine je bila sudijski pomoćnik na određeno vreme, kada je primljena u stalni radni odnos.

Natalija Cakić, baš kao i njena prethodnica ima 31 godinu i takođe je osnovne studije na Pravnom fakultetu privela kraju 2013. godine. Master studije je završila 2014. godine a već sledeće godine je položila pravosudni ispit. Pripravnički staž je upravo obavljala u Osnovnom sudu, a nakon položenog pravosudnog ispita je radila u Gradskoj upravi, u Odeljenju za poslove Skupštine grada i Gradskog veća u Leskovcu.

Goran Simić ima 35 godina, osnovne studije je završio u Novom Sadu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe. Pravosudni ispit je položio 2016. godine, a pripravnički staž je odrađivao u Višem sudu u Leskovcu. On trenutno obavlja funkciju sekretara Višeg suda, a na to mesto je postavljen 2019. godine.

Jasmina Nikolić ima 37 godina, osnovne studije je završila na niškom Pravnom fakultetu 2011. godine, a provusudni ispit je položila krajem 2014. godine. Pripravnički staž je obavljala u Višem javnom tužičaštvu, odakle je 2016. godine prešla u Osnovni sud gde je radila kao sudijski saradnik, da bi 2018. godine stekla zvanje viši sudijski savetnik.

Marija Girić ima 46 godina, diplomirala je na Prvanom fakultetu u Nišu tokom 2002. godine, dok je pravosudni ispit položila 2010. godine. Pripravnički staž je obavljala u jednoj od advokatskih kancelarija u Nišu, a od 2004. do 2018. godine je radila u Ustanovi socijalne zaštite "Dom za odrasla invalidna lica" u Doljevcu. Od 2018. godine je počela da radi u Osnovnom sudu, gde će nekoliko meseci kasnije dobiti ulogu sekretara suda.

Milan Dimitrijević ima 39 godina, a Pravni fakultet u Nišu je završio 2007. godine, da bi četiri godina kasnije položio i pravosudni ispit. Pripravnički staž je obavio u advokatskoj kancelariji, da bi od 2009. godine radio kao volonter u Višem sudu. Od 2011. godine je u Osnovnom sudu radio kao sudijski pripravnik. Tokom godina koje je proveo u Osnovnom sudu je dobio zvanje višeg sudijskog saradnika, a danas obavlja poslove u krivičnom vanpretresnom veću.

Vesna Nikolić ima 46 godina, osnovne studije je okončala 2002. godine na Pravnom fakultetu u Nišu, a pravosudni ispit je položila 2006. godine. Pripravnički staž je obavljala u Trgovinskom sudu u Leskovcu, a godinu dana je radila i u Privrednom društvu za distribuciju električne energije "Jugoistok", Elektrodistribucija Leskovac gde je radila kao samostalni stručni saradnik za pravne i opšte poslove. Tokom 2009. i 2010. godine je radila na određeno vreme u Gradskoj upravi za finansije grada Leskovca, da bi nakon toga krenula sa radom u Osnovnom sudu.

Emilija Mladenović ima 36 godina, Pravni fakultet je završila u Nišu 2009. godine, dok je pravosudni ispit položila 2012. godine. Pripravnički staž je obavljala u Višem sudu u Nišu kao sudijski pripravnik, da bi kasnije naistom mestu radila i u Osnovnom sudu u Nišu. U ovom sudu je radila kao sudijski saradnik, a psotupala je i u vanparničnom postupku za raspravljanje zaostavštine. Od 2019. godine je krenula sa radom u Apelacionom sudu, gde je radila kao sudijski saradnik u građevinarskom odeljenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    17:30 // 15. 4. 2021.

    Jeste li vi sigurni da su u pitanju "Narodni poslanici"? Pre big rekao da su vođini klimoglavci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: