Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 2. 7. 2018.

| Društvo

Narodni poslanik Živković nepropisno parkirao džip na trotoaru

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti
zoran zivkovic
Živković se parkirao na trotoar; foto: čitalac

Crni “lend kruzer” narodni poslanik Zoran Živković, kako kažu građani, parkirao je u nedelju 24. juna, na trotoaru ispred Skupštine grada Niša, u Ulici Nikole Pašića. Dok građani kažu da se radi o “bahaćenju funkcionera”, Živković kaže da je tu bio parkiran “samo minut”, jer je tražio drugo parking mesto.

Nišlije su primetile kako lider Nove stranke Živković izlazi iz džipa parkiranog na trotoaru, tik uz parkiralište u "ekstra zoni", ispred ulaza u nišku Skupštinu.

Zoran Živković bahato i nepropisno parkira svoj automobil ispred Gradske skupštine u Ulici Nikole Pašića u Nišu - napisao je građanin.

zoran živković Živković kaže da je izašao samo da pronađe prazno parkiralište; foto: čitalacŽivković kaže da se tu zadržao "samo minut", da bi "pogledao da li ima slobodnog parking-mesta negde u blizini", uz ironičnu opasku da je pisanje o nepropisnom parkiranju narodnog poslanika "vrlo važna tema".

Stvarno je vrlo važna tema. Stao sam za minut tu, zato što sam morao da vidim da li ima mesta u narednih tamo 10-15 mesta, da se ne bih vraćao i posle jednog minuta sam pomerio auto. To je ispred Skupštine grada, ispred pešačkog prelaza. Ali ako je to važno, neka to bude glavni problem, ja nemam ništa protiv - rekao je Živković.

Prema Članu 66. Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozač "ne sme da zaustavi ili parkira vozilo na trotoaru osim ako je to dozvoljeno saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,6 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza".

Redakciji Južnih vesti čitaoci već godinama često šalju fotografije nepropisnog parkiranja, a uglavnom je reč o bahatom ponašanju baš onih koji bi zakon trebalo da sprovode. Tako se na pešačkim prelazima, trotoarima, mestima obeleženim za parkiranje automobila osoba sa invaliditetom ili na zelenim površinama zatiču i službena vozila policije ili komunalne policije.

Podstimo, ni praksa nepropisnog parkiranja automobila funkcionera u centru Niša nije nova.

- Avgusta 2014. godine - Tadašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) se parkirao na trotoaru u nastavku Trga Kralja Milana. On je kasnije 11.000 dinara, koliko bi platio da mu je "pauk" odneo auto, donirao Savezu slepih Srbije.
- Oktobra 2014. godine - Narogni poslanik SPS iz Surdulice Novica Tončev (SPS) se parkirao na zabranjenom mestu preko puta "Kalče".
- Novembra 2014. godine - Lider niškog SPS Igor Novaković (SPS) danima parkirao luksuzni džip u sred kružnog toga.
- Aprila 2015. godine - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma (JS) parkirao je skupoceni džip nasred Trga kralja Milana u samom centru Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nismo smeli da izadjemo na ulicu kad ti kročiš i tvoje gorile

    21:01 // 6. 7. 2018.

    ...a struju ti nismo zaboravili samo da znas .

    • Милан

      13:46 // 8. 7. 2018.

      Хахахах....ти си од оних што су га послушали око рачуна за струју?Хахахахах...ахахахахах....

  • ucitelj

    17:59 // 4. 7. 2018.

    Vidim da ovde ne sme da se objavi komentar o ivici toncevu koji se parkira jos bahatije , a za zivkovica se odavno zna jos kad je dosao do mesta gradonacenika nisa da je izjavljivao kako ga zabole za narod

  • srba

    13:59 // 3. 7. 2018.

    od kad vi pljujete po zoranu ?? pa zar to nije vas pulen ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: