Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 26. 8. 2021.

| Društvo

Narodni univerzitet opet ima novog direktora, opozicija traži odgovornost zbog skidanja para sa računa

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
narodni
Narodni univerzitet oštećen za 35.000 evra; foto: T. T.

Četiri meseca nakon što je za v.d. direktora Narodnog univerziteta u Nišu imenovan Milan Mladenović, njega je zamenila Ana Stojanović koja je na tu funkciju izabrana na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada. Odbornik Koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović istakao je da nadležni moraju ispitati odgovornost prethodnih direktora zbog toga što je knjigovođa skinuo sa računa Narodnog univerziteta oko 35.000 evra.

Za manje od godinu dana Narodni univerzitet je promenio 3 direktora. Nakon što je sa tog mesta otišla sadašnja gradska većnica Marija Ranđelović, u novembru prošle godine za v.d. direktora je izabran Predrag Jelenković. Potom je on u aprilu dao ostavku i prešao na direktorsko mesto u SKC-u, dok je za novog vršioca dužnosti direktora Narodnog univerziteta imenovan tadašnji direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" istoričar Milan Mladenović.

Ostavku je dao i Mladenović, pa je na jučerašnjoj sednici za v.d. direktora izabrana 47-godišnja Ana Stojanović, inače diplomirani menadžer koja od 2006. godine radi u Narodnom univerzitetu.

Da se direktori ne mogu samo smenjivati, rekao je odbornik Jovanović, koji je istakao da je važno da se utvrdi ko je sve kriv za situaciju koja je zadesila Univerzitet i podsetio na to da je uhapšen direktor jedne knjigovodstvene agencije koji se sumnjiči da je od februara do jula ove godine sa deviznog računa Narodnog univerziteta skidao novac i konvertovao u dinare. Onda je dinare uplaćivao na račun Univerziteta, pa prebacivao na račun svoje firme.

Kako nama rade preduzeća? Ovo je dokaz da je svuda prisutna korupcija i kriminal. Ko će da odgovara za to? Tražimo da se ispita odgovornost prethodnih direktora - rekao je Jovanović.

On tvrdi da ima informacije iz kolektiva Narodnog univerziteta da nisu primili platu od juna, pa nadležnima postavlja i pitanje kako će rešiti problem praznog računa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    19:24 // 26. 8. 2021.

    Mali je Aleksinački rudnik, koliko u ovom Nišu ima lopova, prevaranata, preletača, bivših komunjara koji su promenili 15 partija posle KPJ, kalemara polupismenih sa završenim megadens fakultetom. Nema spasa! Zlo!

  • Nišlija

    18:57 // 26. 8. 2021.

    Ovo sve Draganini kadrovi... Al, rešio sam da na nju više ne gubim vreme, nije ga ona dostojna, nemam ja vreme za takvi...

  • Kancelarija Aleksić

    17:12 // 26. 8. 2021.

    Sada su bivši direktori Narodnog univerziteta gradski većnici, direktori studentskog kult. centra i ostali vlasnici problematičnih dosijea. Da li SNS kadrovira u Nišu, po kriterijumu veličine zatvorske pretnje ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: