Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 20. 12. 2022.

| Društvo

Narodno pozorište dobilo kamion, kupljen novcem građana, ali zahvaljuju Sotirovskoj kao da ga je ona kupila

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Novi kamion za Narodno pozorište; foto: JV / Ljubica Jocić

Iako gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije iz svog džepa platila ništa, već je kamion od 1,5 miliona dinara plaćen iz zajedničke budžetske kase parama svih građana, upravo se najviše njoj zahvaljuju iz niškog Narodnog pozorišta za vozilo koje im, kako kažu, preko potrebno.

Nakon 40 godina Narodno pozorište u Nišu dobilo je nephodan kamion, a kako je putem zvanične stranice zahvalnost poslata Gradu i gradonačelnici Dragani Sotirovski, vest je naišla na nezadovoljstvo brojnih Nišlija koje su uputile negativne komentare, podsećajući da je reč o "njihovima parama".

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović objašnjava da poslednjih 20 godina traže od Grada novi kamion, jer stari, kako objašnjava, podseća na onaj iz dobro poznatog filma "Ko to tamo peva".

Da su konačno dobili dugo traženo vozilo, pohvalili su se putem društvenih mreža, a to što je zahvalnost otišla gradonačelnici koja nije kupila kamion, naišlo je na kritiku javnosti.

.

Nišlije su u komentarima osudile ovaj potez uz konstatacije da je kamion kupljen upravo od njihovih para, na šta Milovanović kaže da je reč o politizaciji i ističe da je zahvalnost samo kulturni gest.

Za 40 godina je nekih 10 različitih bilo na vlasti i niko se nije angažovao za novi kamion. Kao što se zahvaljujemo Upravi carina, Vladi Srbije, Ministarstvu kulture i svakom pojedincu koji svojim angažovanjem doprinese da pozorište funkcioniše bolje, njemu se zahvaljujemo, mislim da je to stvar pristojnosti - kaže Milovanović.

Smatra da zahvalnost građanima nije izostala, jer Grad koji je ujedno i osnivač Narodnog pozorišta, zapravo predstavlja sve građane.

Napominje i da je kamion nije nov, ali da je u znatno boljem stanju u odnosu na stari, a da je njegova ukupna vrednost zajedno sa registracijom 1,5 miliona dinara.

*u prvobitnom tekstu ispušten je zarez, pa je umesto 1,5 miliona pisalo 15. Izvinjavamo se čitaocima. Poenta teksta ostala je ista - to je novac građana, ne onih koji upravljaju njime.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danilo Radonjić

    23:28 // 21. 12. 2022.

    Ona je nova Mira Markovic i sve vise Lici na nju. Svuda se muva da se slika a grad stoji u mestu,mrdnuo nije. Niču zgrade na sumljive lokacije, pored puta na 30 cm,od ulice a ulice su katastrofa. Trosed se pare iz gradske kase a grad tone u selo. kapitalna investicija dok je na celu grada je sklonjene tezge kod cvetne pijace i neizbežno oko sokolovo. To je njen dar gradu Nisu da je pamtimo!

  • Dragan miljkovic

    15:27 // 21. 12. 2022.

    Najgori gradonacelnik do sada u nisu sve je privukla sebi i svi iz familije na funkciji direktora a zet jadan beskucnik sa 400 evra kirije od stana

  • Mene sramota

    08:43 // 21. 12. 2022.

    Alo ljudi,taj kamion vredi 15 miliona,dok su isti takvi po dva miliona do tri ovaj je petnaest.Pa kupili smo ga svi .

    • Danilo Radonjic

      23:35 // 21. 12. 2022.

      Pa mi smo dali pare a ona je kupila al je i njoj trebao jedan da ima za rad. Prevoz ovoga,onoga u slobodno vreme a to ce neka sirotinja da vozi dan noć za bednu paru. Zna da ne moze Jos dugo da izdrži pa sve živo grabi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: