Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:19, 23. 6. 2023.

| Društvo

Narodno pozorište nagradilo najbolje učenike niških srednjih škola počasnim kartama

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
djaci generacije
Đaci generacije moći će besplatno da gledaju predstave u Narodnom pozorištu; foto: S. V.

Đake generacije svih niških srednjih škola Narodno pozorište nagradilo je počasnom kartom za narednu pozorišnu sezonu. Kažu da su simbolično želeli da podrže mlade i vredne ljude, koji ističu da im znači što neko vrednuje njihov uspeh.

emilija ristic Đak generacije iz "Sremca"; foto: S. V. Među 22 najbolja učenika je Emilija Risitć, maturantkinja Prve niške gimnazije Stevan Sremac i dobitnica brojnih nagrada na takmičenjima. Ona ističe da ostavlja mogućnost da se vrati u Niš, iako će uspiati sudije u Novom Sadu.

Ove godine sam na republičkom takmičenju iz književnosti osvojila drugo mesto i na državnom iz istorije treće mesto. Upisaću istoriju u Novom Sadu, a planiram da sledeće godine možda upišem i književnost, ali svakako planiram da se bavim humanistikom i naučnim radom. Ko zna - možda se vratim nekad - kaže Emilija.

Tradicionalno, Narodno pozorište nagradilo je đake generacija počasnim kartama pa će mlade Nišlije moći da besplatno gledaju pozorišne predstave naredne sezone. Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović kaže da na taj način žele da podrže mlade i vredne ljude i da ih stimulišu da nastave da budu uspešni u daljem obazovanju.

Želeli smo da se uključimo i damo svoj doprinos da učenici ostanu u svom gradu, sve što mi radimo ostaje njima. Oni svojim znanjem i entuzijazmom mogu tek da doprinesu - istakao je Milovanović.

“Najbolji među jednakima” osim karata za pozorište, dobili su i brilijante u blisteru od zlatare “Stanimirović”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    10:57 // 30. 6. 2023.

    Apsolutno zasluzeno,sve pohvale!!!

  • Sremac

    22:09 // 24. 6. 2023.

    U Nišu nema istorija " da upiše" učenica generacije. Da li mogu da se napišu sve informacije o izboru učenika generacije u Sremcu?

  • Danica Babić

    21:45 // 23. 6. 2023.

    Bravo! Jako lep gest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: