Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 2. 3. 2018.

| Društvo

Naselje Stevan Sinđelić još jedna lokacija za jeftine stanove

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
zgrada
U naselju Stevan Sinđelić planirano da se gradi 200 stanova; foto: JV

Osim poligona niške kasarne “Knjaz Mihailo”, za koji je na Gradskom veću usvojeno da se odradi Plan detaljne regulacije, jer još nije izvesno da li će tamo smeti da se gradi, predloženo je da se jeftini stanovi za vojsku grade i u naselju Stevan Sinđelić, u blizini Elektronskog fakulteta.

Grad je Ministarstvu građevine predložio da osim prostora pored kasarne, razmotri i niško naselje u blizini studentskog doma i Elektronskog i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, a kako kaže sekretar za investicije Vanča Dimitrov, tamo bi moglo da se izgradi oko 200 stanova.

Ova lokacija Stevan Sinđelić je već komunalno opremljena, onaj deo je i infrastrukturno opremljen, nedostaje jedna ili dve saobraćajnice i eventualno priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i tu je moguće da se krene sa gradnjom vrlo brzo - navodi Dimitrov.

Iako nije precizirao kada može da se očekuje da zgrada na ovoj lokaciji počne da se gradi, Dimitrov kaže da aktivnosti koje prethode gradnji relativno brzo mogu da se završe, te da bi taj rok mogao da bude “maltene odmah”.

Podsetimo, gradnju jeftinih stanova najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je rekao za 450 evra po kvadratu moći će da se kupe stanovi i u Nišu. Najavio je i da će gradnja u dva grada na jugu Srbije početi na proleće ove godine, a slična bećanja davao je još 2013. godine.


Poligon niške kasarne "problematičan"

Da bi stanovi mogli da se grade u blizini kasarne i još nezavršenog dela Somborskog bulevara, pojašnjava sekretar za investicije, mora da se izradi urbanistička dokumentacija i detaljno ispita teren, jer postoji mogućnost da na tom prostoru ne može da se gradi.

Ovom dopunom programa stvaraju se uslovi da možemo tu lokaciju da ispitamo - da li ima od zaostalih mina, da izvršimo geodetska snimanja, arheološka ispitivanja i vidimo da li je ta lokacija uopšte dobra za stanovanje - pojašnjava Dimitrov.

Zbog toga što još nije poznato ni da li će smeti da se gradi na ovoj lokaciji, Dimitrov nije mogao da precizira kada bi mogla da počne gradnja jeftinih stanova i kada bi vojnici mogli u njih da se usele.

Izvesno je da će se graditi na obe lokacije, ako analize pokažu da je poligon “dobar za stanovanje”, kako kaže, ali nije mogao da precizira koliko će stanova biti izgrađeno na 17 hektara, koliko je planirano.

Podsetimo, kako je saopštilo Ministarstvo građevine plan je da se u Nišu izgradi 2.000 stanova koje će moći da koristi vojska, policija i službe bezbednosti, a naveli su da je deo oko kasarne problematičan, jer se tamo nalazi arheološko nalazište koje bi usporilo ili onemogućilo izgradnju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ucitelj

    12:20 // 4. 3. 2018.

    Vojska koja dozvoljava da im "onaj" bude ministar nije vojska

  • Realan

    16:24 // 3. 3. 2018.

    Deo iznad pantelejske kasarne i to bilo koja lokacija na tom potezu Pantelej - Vinik je najbolja i najzdravija lokacija za zivot nadomak centra grada i tvrdjave.
    Jedini treba zavrsiti taj krak Somborskog bulevara sa prilazima i grad bi prodisao a i ulepsao se sigurno.
    Ali ocigledno neko ne ume da zavrsi Somborski bulevar pa sad predlaze tamo Duvansku ,Tempo, i Aerodrom lokaciju. Bruka

  • Nishlija

    10:51 // 3. 3. 2018.

    Pored benificiranog staza, vecih plata za istu strucnu spremu sada treba da dobiju opet privilegiju i dobiju jeftine stanove. Ova vlast hoce da da sve da ojaca diktaturu

    • ivan

      19:18 // 3. 3. 2018.

      U pravu si napolje sa vojskom,sta ce nam vojska ,na minimalac dqa vidi vojska kako se zivi.
      I.. zaposli se i ti kod vojske pa ces dobiti iste privilegije ,pa trpi terene odsutnot od porodice stalne provere osposobljenosti a da ti si nesposoban ,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: