Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 6. 2. 2020.

| Društvo

Naselje već skoro 20 dana bez struje, pomoć neophodna

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
struja Romi foto Vanja Keser
Nema struje; foto: Vanja Keser

Stotinak meštana romskog naselja prekoputa “Tempa” na Bulevaru 12. februar u Nišu, kako kažu, već dvadesetak dana nemaju struju. Razlog je, tvrde, kvar na strujomeru, a iz niške Elektrodistribucije ne odgovaraju na pitanja novinara. Pomoć stanovnicima ovog dela Niša je neophodna, a osnovna potreba im je ogrev.

struja 2 Romi foto Vanja Keser Naselje puno dece; foto: Vanja Keser

Desetine porodica sa puno dece dugo je bez struje, a hladni dani im ne idu na ruku, jer su svi ovaj energent koristili za grejanje.

Ljubiša Vučković iz ovog naselja pojašnjava da su bez struje ostali pre više od 2 nedelje.

Ne radi se o isključenju struje, nego o kvaru. Meni je gradonačelnik zakazao kod direktora Elektrodistribucije Niš Dragana Milentijevića i on mi je rekao da nije bio kvar mi ne bismo bili isključeni. 16, 17 dana smo već bez struje - kaže Vučković.

struja4 Romi foto Vanja Keser Grejanje na drva i ko se kako snađe; foto: Vanja Keser

On se obraćao, kako kaže, svima ali rešenja za njihov problem još nema. Situaciju dodatno otežavaju hladni dani, jer se većina greje na struju, pa se sada dovijaju na razne načine da dođu do ogreva.

Tu se radi o deci i odraslima, svakom treba drva. Bez filovanja, ovo je van svake pameti. Nažalost, svi primaju socijalnu pomoć. Greota i sramota. Bio sam kod većnice Tijane Đorđević i poručio sam joj preko sekretarice da ljudima trebaju drva da se ugreju - priča Vučković.

Novinari Južnih vesti su juče poslali pitanja niškoj Elektrodistribuciji o ovom problemu, ali odgovora do danas nema. struja7 Romi foto Vanja Keser Sveća jedina svetlost; foto: Vanja Keser

Meštani ovog naselja su pre nekoliko dana na kratko blokirali Bulevar 12. februar sa željom da skrenu pažnju na svoj problem, ali su se nakon razgovora sa policajcima, kako kaže Vučković, pomerili.

Za sledeći put će, tvrde, ukoliko se problem ne reši, protest prijaviti na vreme.

struja5 Romi foto Vanja Keser foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    05:43 // 8. 2. 2020.

    Nekad nesto treba i da radite i platite !
    Samo od kradju nemoz se zivi !

  • Dragan

    09:44 // 7. 2. 2020.

    Primaju socijalnu pomoć a greju se na struju. Zbog kvara JEDNOG strujomera 100 ljudi bez struje. Ovde nešto ne štima.

    • Vise vrede ovi migranti

      13:36 // 7. 2. 2020.

      A kradje? Po ulicama opet nedostaju sahte. Oni se lepo podele : ti ides da skupljas sekundarne sirovine, deca da kradu, malo stariji momci isto da kradu mobilne devojkama kod Ekonomskog da bi trkom pobegli dok poglavica sedi kuci i gleda tv a ne placa struju.
      Sve su oni ugrozeni. A kada nece vise biti ugrozeni? Kada ce doci dan da oni budu normalni? Ni za vreme TITA nije im bilo dobro.

    • Kume ne zezaj

      14:46 // 7. 2. 2020.

      A mi srbi smo kao bolji,primamo socijalku i pijemo,pušimo,jedemo pljeske,kad se probudimo u 12 idemo u kladionicu posle na kafu u kafić...Oćeš još?

  • Victor Belicoff

    08:20 // 7. 2. 2020.

    Imali su i proteste ispred Tempa zbog cele ove situacije ali moram da naglasim da stvano nije ljudski i humano isključiti struju u sred zime "zbog kvara na strujomeru" ukoliko nije krađa struje naravno.
    Što se tiče samog naselja i stanovnika istog uopšte nije retkost videti ih kko smaraju kupce na parkingu Tempa i kako traže novac, namernice i slično a dešavale su se i krađe. Neka neko reaguje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: