Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 10. 12. 2015.

Nasilje u vezama i među studentima

490x370-490x370-nasilje-u-porodici Nasilje ne treba trpeti, kažu iz Sigurne kuće; foto: JV

Od 180 niških studenata koji su učestvovali u anketi o nasilju u vezama, desetak njih je navelo da smatra normalnim da momak udari devojku u slučaju prevare. Iz Sigurne kuće kažu da, iako ovo nije visok procenat, nasilje ne treba tolerisati. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Milivoje Kukurekovic

    12:49 // 10. 12. 2015.

    Zene ne treba tuci, ali je problem sto je kod nas mnogo primitivizma prisutno. Jednostavno ako vam ne odgovara osoba razidjite se i to je to. Sta imate od toga zadrzavati nekog na silu ? Nijedan muskarac nema vlasnistvo nad zenom... Imajte u vidu nasilnici DA ZENE RADJAJU. Moderni svet je pred nama, ZENE CE VLADATI SVETOM !

  • Tvrd

    17:20 // 10. 12. 2015.

    Zbog ovakvih slabica koji vise postuju zene nego li sebe a na granici su sa gej populacijom,i vise i sami lice na zene,kojima je fizicki posao pretezak,koji mirisu jos na mamino mleko i zale se na ujed komarca smo i dosli tamo gde smo. Nikako ne podrzavam nasilje nad zenama ali takodje sam daleko od toga da dam zeni glavnu rec. A metiljavci neka se preispitaju kog bi pola zeleli da budu...

    • Eren 1. deo

      18:18 // 10. 12. 2015.

      Uopšte se ne slažem sa tim da neko mora da vodi glavnu reč u vezi i mnogo me nerviraju ovakvi isključivi stavovi. Veza može da bude i ravnopravan odnos dvoje ljudi, a ne da jedan partner ima autoritet i da naređuje i upravlja drugim.

      Naravno da je u vezi bitna stvar poštovanja partnera i samopoštovanja i oba treba imati dovoljno, svakako.

      I to nema veze sa tim da li mi je fizički posao...

    • Eren 2. deo

      18:22 // 10. 12. 2015.

      ... pretežak, sa gejevima, sa time da li mirišem na mamino mleko. Niti mislim da je neko zbog ovakvog stava "metiljav".

      Ja mislim da pre ovakav tvoj mačo stav i ti sam zaslužujete preispitivanje.

  • kontra ofanziva

    14:05 // 10. 12. 2015.

    a šta se dešava kad žena vređa i ponižava?

    • raskini,

      14:58 // 10. 12. 2015.

      to je bar tako lako. Ako si u vezi u kojoj ne možeš da dišeš, gde ti devojka kontroliše svaki pokret, gunđa kada radiš ili učiš umesto da gluvariš sa njom, reći ću ti ono što sam više puta ponovila svom sinu, razmisli kakav ćeš pakao od braka imati kada ti sada ne dozvoljava da odeš do firme, a živi se od zarade...

    • Eren

      17:58 // 10. 12. 2015.

      @kontra ofanziva

      Baš sam na to hteo da krenem pažnju. Atmosfera je takva da ako se govori o nasilju u vezi podrazumeva se da muškarac sprovodi nasilje nad ženom. Iako to jeste tako u mnogo situacija, fer bi bilo spomenuti da ima slučajeva u kojima su i muškarci žrtve.

  • Borko

    09:32 // 11. 12. 2015.

    Pitanje je bilo " u slučaju prevare" i koncentrišite se u komentarima na tu okolnost. Svaki pravi muškarac bi bez razmišljanja raskinuo vezu sa preljubnicom.

  • realnost

    08:30 // 11. 12. 2015.

    U mojoj zgradi ima mnogo studenata podstanara,tako da imam prilike da skoro svakog dana cujem kako se tuku,kako momci maltretiraju svoje devojke.Veoma cesto na mnoga vrata dolazi i milicija na poziv stanara.Cuje se vriska,pretnja,psovanje,samaranje...Nekada to postaje neizdrzivo,uznemiravajuce.Podstanari se menjaju,ali nasilje ostaje.

  • K

    22:32 // 10. 8. 2019.

    Prošla kroz to. Pretrpela traumu. Jos imam flashbackove. Ali je zver zaštićena i uživa ugled pa ako mi je život mio mogu samo da ćutim.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: