Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 18. 10. 2021.

| Društvo

Nasipom saniran odron na Gabrovačkom putu, meštani traže potpunu rekonstrukciju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gabrovački put
Žitelji se plaše da će prva jača kiša uništiti nasip; foto: A. C.

Odron na Gabrovačkom putu, zbog kojeg njime nisu prolazili autobusi i zbog kojeg su žitelji pre dve nedelje ukazivali da je put nebezbedan, saniran je nasipom. Trase autobuskih linija normalizovane su, ali stanovnici Gabrovca kraj Niša plaše se da će prva jača kiša uništiti nasip i traže trajno rešenje. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da će kompletna sanacija verovatno ući u planska dokumenta za sledeću godinu, ali da to zavisi od Direkcije za izgradnju.

Višedecenijski problem meštana Gabrovca još jednom je dobio privremeno rešenje. Nisu sanirana sva oštećenja, ali jeste odron koji je blokirao prolazak autobusa.

Stanje skoro nepromenjeno. Ali naš trud se ipak isplatio i odron na putu koji je blokirao gradski javni prevoz je saniran. Naravno, nije rešen kako bi trebalo, ali je omogućio da se javni prevoz osposobi na tom pravcu - kaže meštanin.

gabrovački put Klizišta i odroni višedecenijski problem u Gabrovcu; foto: A. C.Stanovnici Gabrovca traže kompletnu rekonstrukciju i ističu da se već dešavalo da prvi pljusak ili otapanje snega unište nasip.

To je samo privremeno rešenje zato što će ovaj nasip biti odnesen prvom jačom kišom ili otapanjem snega. Imali smo već takav slučaj sa još većim oštećenjem puta u nastavku tog smera, naviše ka manastiru - žali se Nišlija.

Da je nasip trenutno rešenje i da Gabrovački put zahteva potpunu rekonstrukciju i složene radove kaže i predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković.

Zaista je tu prostor devastiran potkopavanjem i ne znam ni ja čime sve. Važno je da je to sad sanirano koliko-toliko, da može da funkcioniše život. Ali ono što 50 godina nije rađeno teško je uraditi za malo vremena - objašnjava Vučković.

gabrovački put Rekonstrukcija verovatno sledeće godine, kaže predsednik Opštine Palilula; foto: A. C.Ne precizira kada bi ovde mogla biti započeta rekonstrukcija i poručuje da to zavisi od nadležne Direkcije za izgradnju, ali kaže da ove godine to ne treba očekivati.

Potpuna sanacija podrazumeva neke ozbiljnije radove i nije realno očekivati to ove godine, evo i kakvo je vreme. Jedino što mene plaši su ove kiše, ali saniraće se. Verovatno će to ući u planska dokumenta za naredni period, za narednu godinu. Sada je već završena i građevinska sezona - navodi Vučković.

Pitanja o tome kada se može očekivati trajno rešenje i potpuna rekonstrukcija Gabrovačkog puta novinari Južnih vesti uputili su Direkciji za izgranju i odgovor se očekuje.

Podsetimo, klizišta i odroni decenijama muče meštane Gabrovca. Na isti problem žalili su se i pre osam meseci, kada je voda sa brda odnela deo puta i kada je bio narušen potporni zid.

Tada je član Gradskog veća zadužen za komunalnu delatnost Miroslav Đokić kazao da su dati nalozi da se kritične tačke saniraju i da je za obnovu celog puta neophodno dosta novca i pomoć građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Des - pot

    13:58 // 18. 10. 2021.

    Taj Bata je na vlasti 25 godina.Zar to nije dovoljno vreme?Brzo i potpuno se uklopio u politiku izgovora,i prebacivanja krivice na tamo neke pre njega

    • Smuk

      16:49 // 18. 10. 2021.

      @Des-pot : Pobratime , "taj gi je Baja u N. Banju, taj gi je Baja u Palilulu..." !
      Té će i u Gabrovac a i po Niš !
      Svi slepi kod očiju a i slede ih "kao lisica ovnova ... " i sve misli :"sad će mu otpadnu , sad će mu otpadnu", pa da se najede !

    • Abudabinus Filohije

      09:12 // 19. 10. 2021.

      Tako je!
      Tačnije od 2003 kad je sa kolicijom oko Smiljka kao član Karicevog PSS-a postao zamenik direktora Medijane i odbornik u Skupštini Niša. Od tada do sada samo menja funkcije. Kako ga nije sramota da ovo izjavi.

  • Stanko

    13:13 // 18. 10. 2021.

    Treba sanirati i ocistiti i pristupne puteve ovom gabrovackom putu, nije ispravno da gradjani placaju porez na imovinu a da ne mogu do svojih kuca i vikendica jer su putevi urasli u travu i siblje

  • gabrovcanin

    12:53 // 18. 10. 2021.

    Za ovo je odgovorna opstina Palilula. Ko je glavni u opstini...

    • Razbibriga

      18:16 // 18. 10. 2021.

      E, Batin sistem se zna-Pred izbore, doci ce da da izjavu, lokalne udvoricke televizije ce snimiti valjak i tri radnika, posle izbora, nema nikog !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: