Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 19. 10. 2021.

| Društvo

Nastava u hodniku za predškolce niškog vrtića “Cvrčak”, roditelji se žale na lošu higijenu i promaju

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
vrtic
Inspektori naložili da se deci obezbede prostorni uslovi; foto: A. K.

Umesto u učionici, predškolci u vrtiću Cvrčak na Bulevaru Nemanjića u Nišu nastavu imaju u hodniku, gde su uslovi za rad loši i gde nema toaleta, tvrde roditelji. Pošto su se neki od njih žalili i prosvetnoj inspekciji, inspektori su naložili direktorki Predškolske ustanove Pčelica da u roku od deset dana budu obezbeđeni prostorni uslovi predškolskoj grupi u ovom vrtiću. Iz Pčelice na pitanja Južnih vesti nisu odgovorili.

Promaja i loši higijenski uslovi samo su neki od problema na koje ukazuju roditelji predškolaca koji sa vaspitačicom rade u hodniku.

Kažu da smanjuju listu čekanja tako što jednu grupu prebace u hodnik gde nema toaleta, dnevne svetlosti i nije zadovoljen osnovni standard za higijenu, jer kako bi i bio kad se tu svi izuvaju i prolaze. Da li treba spomenuti promaju? Zamislite da škola stavi celo jedno odeljenje u hodnik - piše čitateljka.

Deda jednog od predškolaca koji ovde pohađaju nastavu kaže da je osnovni problem što deca ne smeju da odu ni do toaleta dok mlađa grupa spava.

Dok ovi mali spavaju oni ne smeju da napuštaju hodnik, ne smeju ni do toaleta, što je strašno. Hodnik možda može da posluži za neke priredbe ili nešto slično, ali ne da deca tu rade. U hodniku je itison koji ne može da se obriše, u ostalim prostorijama je parket radi dezinfekcije - žali se Nišlija.

Prema njegovim rečima inspektori su pre skoro mesec dana naložili direktorki ustanove da predškolska grupa bude prebačena u hodnik na gornjem spratu, ali ističe da je situacija gotovo nepromenjena.

Jesu neka deca prebačena gore u hodnik, ali mnogi su i dalje dole u hodniku - kaže on.

U dokumentu u koji je redakcija imala uvid piše da je prosvetna inspekcija Gradske uprave za društvene delatnosti obavila vanredni nadzor u vrtiću Cvrčak i da je naložila direktorki Pčelice da u roku od deset dana obezbedi prostor za rad predškolskoj grupi u ovom vrtiću.

Obaveštavamo Vas da je prosvetna inspekcija Gradske uprave za drušvene delatnosti na osnovu vašeg podneska putem mejl adrese, dana 23.09.2021. godine izvršila vanredni inspekcijski nadzor JPU Pčelica Niš u vrtiću Cvrčak. Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja i ovlašćenja prosvetne inspekcije Gradske uprave za društvene delatnosti, direktoru JPU Pčelica Niš naloženo je da u roku od deset radnih dana od prijema zapisnika obezbedi prostorne uslove pripremno predškolske vaspitne grupe u vrtiću Cvrčak u Nišu - piše u dokumentu.

Direktorka Pčelice Svetlana Mitić o ovoj temi nije želela da govori već je uputila na sekretaricu ustanove, a mejl sa pitanjima o tome da li predškolci u vrtiću Cvrčak sada rade u hodniku i zašto je to tako novinari Južnih vesti poslali su i na zvaničan mejl, ali je i mejl još bez odgovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vox populi

    12:50 // 20. 10. 2021.

    Južne vesti, zamolila bih vas da skoknete do vrtića Zvončići. Situacija je ista, gotovo preslikana. Jedna od dve grupe predškolaca nastavu prati iz svečane sale tj produženog, centralnog dela hodnika. Otkud ideja nadređenima da deca koja pišu i slušaju nastavu mogu da rade u prometnom hodniku. Neću da ponavljam jer sve što su komentatori predhodno naveli, vezano je i za ovaj vrtić.

    • Oki

      19:15 // 20. 10. 2021.

      Tako je. Ni vrata nema

  • Znaju roditelji sta rade

    08:23 // 20. 10. 2021.

    Pokazacemo slike koliko se dugo drze prozori i vrata.Spolja sam napravio nekoliko slila.Treba da se luftiraju prostorije ali ne decu da prehladjuju.

    • Pravda

      09:42 // 20. 10. 2021.

      Vi stvarno nemate preca posla sem da oblicete oko vrtica i fotografisete.
      Toliko o tome da idete na posao, kad imate vremena da fotografisete.
      Bunite se kad se prostorije ne provetravaju, sad Vam ne valja ni kad se provetravaju.

    • Lenstine

      13:25 // 20. 10. 2021.

      Pravda:Da ima pravde ti nebi rafila tu sa nikakvim znanjem.Pa nije ti to u naslefstvo ostavljeno.Posla za sanitarnu i prosvetnu inspekciju.Lenstine

  • Victor Belicoff

    07:49 // 20. 10. 2021.

    Ha!Ne verujem koliko je pčelica botovnih ovde po nalogu "kraljice". Pa nismo mi ni ćoravi a ni glupi da nas farbate svake godine , Niš je mali grad i svi znamo kakvo je stanje u Pčelici i u Sekti Naprednih Seljaka ili SNS'u!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: