Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 19. 6. 2013.

| Društvo

Nastavak izgradnje stanova za niške naučnike

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dragan-Antic-rektor-1.JPG
Dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu

Izgradnja stanova za mlade naučnike koja je započeta pre nekoliko godina u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, pa stala zbog nedostatka novca, nastavlja se ove godine, tvrdi rektor Univerziteta u Nišu.

U stambenu zgradu u ulici Branka Krsmanovića, kako je pompezno najavljivano, odavno je trebalo da se usele mladi, pa i oni malo stariji naučnici sa niškog Univerziteta. Ali hronična besparica u državnom novčaniku razlog je što to gradilište već odavno zarasta u travu.

Ipak, rektor Univerziteta dr Dragan Antić tvrdi da bi se u te stanove istraživači mogli da usele već naredne godine.

Rektor kaže da se “trenutno sprovode aktivnosti koje je pokrenuo Univerzitet u Nišu i resorno ministarstvo, vezane za korišćenje sredstava iz Centralne evropske banke".

- Ta sredstva će biti veoma, veoma skoro upotrebljena za nastavak gradnje tih stanova. Ja se nadam da će ti stanovi biti gotovi u narednih godinu dana. Ja sam siguran u to - kaže Antić.

Dr Dragan Antić u studiju Južnih vesti Dr Dragan Antić u studiju Južnih vestiI gradilište novog studentskog doma, započetog kod tehničkih fakulteta, kako kaže rektor, moglo bi da se uskoro ponovo aktivira.

- Ja se nadam da će u veoma bliskoj budućnosti da se nastavi sa izgradnjom ovog studentskog doma jer su sredstva obezbeđena i država, odnosno Ministarstvo radi na tome i biće sigurno pokrenuta izgradnja u vrlo, vrlo kratkom roku - kaže niški rektor.

Međutim, priča oko izgradnje naučno - tehnološkog parka i dalje je samo to - priča!

- Ništa konkretno se nije uradilo. Mi očekujemo da i tu resorno ministarstvo nastavi aktivnosti koje su bile predviđene, da se obezbede sredstva. Radi se o nekih 12 miliona evra da se taj tehnološki park, odnosno ta zgrada koja bi se za početak zvala “Tehnološki park” izgradi.

O politici upisa novih brucoša na niške fakultete, procesu reakreditacije Univerziteta i fakulteta, mogućem povratku inostranih studenata u Niš i zašto je “Univerzitet najbolja niška firma”, opširnije pogledajte u emisiji “15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    11:42 // 20. 6. 2013.

    Ako date odgovarajucu proviziju rektoru stanovi ce biti gotovi i ranije.

  • Nikola

    04:54 // 20. 6. 2013.

    Kakva nauka u Nisu? Nauka je luksuz koji samo bogati mogu da priuste. Profesori nagurali svoju decu na fakultete pa ce jos i stanove da im daju.

  • Bata

    14:39 // 19. 6. 2013.

    Koji bre naučnici prepisivači sa Neta,šta je primenjeno u praksi što su pronašli iz bilo koje oblasti,nego uzmite im pare za stanove i zadržite da ne odu i budu perači sudova po inostranstvu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: