Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 15. 6. 2022.

| Društvo

Nastavak kontrole vanpijačne prodaje u Nišu, oštećeni i oni koji plaćaju tezge

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
pijaca
Kontrola i na štetu onih koji plaćaju tezge; foto: Zvanični sajt Grada Niša

"Imam tri tezge na Tvrđavskoj pijaci i prekršajni nalog" - kaže Nišlija nakon što je na svom kombiju video obaveštenje zbog nepropisnog parkiranja. Ističe da prodavce niko nije obavestio da je od juče zabranjeno parkiranje kod Tvrđave za teretna vozila, pa smatra da su i oni koji redovno plaćaju tezge oštećeni zbog kontrolisanja vanpijačnih prodavaca.

Kontrole vanpijačne prodaje, zbog koje su prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu tri dana blokirali put ka Niškoj Banji, nastavljene su i sinoć. Dok su prvog dana nadležni parkirane kombije sa robom upućivali na Kvantašku pijacu, drugi dan je protekao uz prekršajne naloge za parkiranje i to i onima koji plaćaju tezge na Tvrđavskoj pijaci. nalog Obaveštenje komunalne milicije; foto: čitalac

Svima nama je dostavljen nalog, postavili su juče popodne znak zabrane parkiranja za teretna vozila od 12 do 7 sati ujutru kod Tvrđavske pijace. Niti smo bili obavešteni, ništa. Ja sam sinoć ostavio vozilo i otišao sam da spavam, jer imam tri trezge na Tvrđavskoj pijaci baš tu gde je ostavljeno vozilo. Ispada da je u sklopu ove akcije, ja ne prodajem van pijace - kaže jedan od prodavaca.

U obaveštenju piše da je potrebno da preuzme prekršajni nalog u komunalnoj miliciji, jer ga nisu zatekli na licu mesta.

Moram da se javim, šta da radim, velika je verovatnoća da se ide na sudsko odlučivanje - navodi Nišlija.

Iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove navode da vlasnici tezgi mogu da koriste sva obeležena parking mesta po uslovima JKP Parking servisa, a ističu da od njih nisu imali pritužbe.

S obzirom na to da je u Ulici Đuke Dinić zabranjeno kretanje teretnih i dostavnih vozila od ponoći do 7 sati i da je to jasno naznačeno saobraćajnom signalizacijom, a da su ista zatečena u pomoneutoj ulici oko 4 sata (kada pijaca ne radi) vlasnici parkiranih teretnih vozila, tačnije 3 kombija, dobili su obaveštenja komunalne milicije. Napominjemo da posle ukazivanja komunalne milicije da uklone vozila, vlasnici teretnih vozila to nisu želeli da učine - navode iz Uprave.

Podsetimo, prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu blokirali su put ka Niškoj Banji tri dana zaredom, sa zahtevom da nadležni suzbiju vanpijačnu prodaju u gradu.

Sastanak sa gradonačelnicom imali su prekjuče, a nakon njega najavljene su pojačane akcije kontrole.

Kontrolu je u zoru počela gradonačelnica Dragana Sotirovski zajedno sa direktorom JKP “Tržnica” i inspekcijama, obilazila je Tvrđavsku pijacu i okolne ulice, a umesto kazni naplatili su 33 takse.

* Tekst je dopunjen nakon što je stigao i odgovor Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čarli

    09:56 // 16. 6. 2022.

    Kupite godišnju kartu za parkiranje i rešili ste problem.

  • Jasar

    09:20 // 16. 6. 2022.

    Pa krompiri i ostale stvari ako ne voze u kombi ljudi koji su na pijaci kako misle da doteruju u kese...

  • Dragan Petrovic

    06:33 // 16. 6. 2022.

    Totalno neorganizovano,haos,izgleda da se u ovoj drzavi posten posao ne isplati...ocigledno da je jedini cilj udri bez milosti po sirotima i daj bogatima...Superhik drzava...pa mozda se ta sirotinja za 10 godina da se seti za koga glasa...gradonacelnice,vreme ti je da se maknes,debelo si se utopila u kriminal i neznanje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: