Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 13. 2. 2014.

| Društvo

Nastavak protesta zbog ubistva studenta iz Niša

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Protest-ubistvo.jpg
Spontano okupljanje Vukovih prijatelja prerasta u protest zbog navodnog prikrivanja istine.

Nakon što je nekoliko stotina građana sinoć paljenjem sveća u Parku svetog Save odalo počast ubijenom Vuku Stoiljkoviću, njegovi prijatelji, rođaci i kolege pozivaju na masovniji protest.

Na Fejsbuk stranici "Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 - 2014" poziva se na još jedno okupljanje večeras u 20 sati, kod kafića "Petar caffe".

- Pokažimo koliko smo ga voleli, volimo i volećemo celoga života. A na kraju, isterajmo i pravdu na videlo - piše na ovoj stranici koju, samo 17 sati od osnivanja, prati već skoro 15.000 ljudi.

Kako se moglo čuti i na sinoćnom okupljanju, građani na ovaj način izražavaju nezadovoljstvo zbog, kako sami tvrde, "prikrivanja istine u vezi sa ubistvom".

Na sumnju da su informacije o Vukovoj smrti nepotpune ili netačne navodi ih činjenica da je javnosti prvo bila predstavljena informacija da policija traga za dvojicom momaka od kojih je jedan sin poznatog niškog ugostitelja, a da se njegovo ime posle toga nije pojavljivalo ni među osumnjičenima.

Putem ove Fejsbuk strane, građani su pozvani na još jedan skup zakazan u subotu, 15. februara, u podne, na Trgu kralja Milana, u samom centru Niša.


Podsetimo, Vuk Stoiljković (22) je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ubijen u ponedeljak uveče.

Policija je u vezi sa ovim slučajem izdala samo jedno zvanično saopštenje u kome se navodi da je uhapšen Dimitrije S. (20), osumnjičeni da je Vuka 4 puta uboo nožem u vrat, stomak i grudi.

Kako je Južnim vestima juče rečeno u Policijskoj upravi u Nišu, istraga o ubistvu još nije završena, a u vezi sa njom je saslušan i pomenuti sin niškog ugostitelja. Ipak, prema rečima izvora iz policije, on navodno nije doveden u vezu sa ubistvom. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    19:54 // 15. 2. 2014.

    Ma protestovacemo svaki dan ako treba dok se pravda ne istera! Danas je Vuk, sutra taj olos moze zivot bilo koga od nas da odnese! Epa, necemo im to dozvoliti. Banda oloska, ljige!

  • Pravda bre

    14:22 // 14. 2. 2014.

    Ovo je jadara od zemlje, uhapsiti zveri, vi dobri budite dobri, i bice bolje.Ne sme vise da se stite bagre...

  • Balkanski Spijun

    08:42 // 14. 2. 2014.

    ...A deca ce da budu u milosti i nemilosti kriminalnih profila ljudi i dece koji su pod patronatom mocnih politicara i biznismena...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: