Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 16. 2. 2022.

| Društvo

Nastavak radova na putu od Leskovca ka Vučju najavljen za početak marta

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac - Vučje
Kocka i dalje čeka da bude zmenjena asfaltom; foto: M. M.

Radove na obnovi puta od Leskovca ka Vučju građani su čekali decenijama, ali kada je rekonstrukcija krajem novembra konačno počela, posle samo mesec dana radovi su obustavljeni. Kako je obrazložio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, radovi su stali zbog lošeg vremena, a biće nastavljeni početkom marta.

Do sredine sledeće godine trebalo bi da budu završeni radovi na deonici dugoj 9 kilometara, od Hemijske škole do sela Strojkovce, koja je, kako tvrde vozači, najlošija, pošto veći deo puta umesto asfalta čini kocka. Za rekonstrukciju tog dela puta biće utrošeno 282 miliona dinara, ali da će radovi biti završeni u najavljenom roku, ne veruju građani koji svakodnevno prolaze tim putem.

Radi se obilaznica, radi se put ka Lebanu, radi se Trg, ovde su počeli da rade, ali se radovi nigde ne završavaju. Bilo gde da krenete nešto se radi, ali ovde su radovi stali još pre Nove godine. Počeli su da rade trotoare, kao što vidite, namestili su ovu signalizaciju i sad ih nema nigde. Ako se dobro sećam rečeno je da će rekonstrukcija biti završena do leta, ali s obzitom na to da ništa nije urađeno jedva čekam da vidim ishod - rekao je Leskovčanin.

Da su radovi stali potvrdio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, međutim kaže da će radovi biti nastavljeni već početkom marta. Leskovac-Vučje Radovi stali još pre Nove godine; foto: M. M.

Putevi Srbije od 1. marta kreću intenzivno zbog mnogo razloga, a pre svega tehničkih, jer su uglavnom januara i februara niske temerepature, a i zbog nabavke materijala. Kad se pokrene asfaltna baza onda se sve vreme radi - rekao je Cvetanović.

Pored rekonstukcije samog puta, kako je još ranije najavio direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić, biće urađena i rekonstrukcija trotoarskih površina, kao i proširenje kolovoza, ali i izgradnja biciklističke staze kroz naseljena mesta.

Podsetimo, iz Puteva Srbije su rekonstrukciju puta od Leskovca do Vučja najavili za 2025. godinu, ali je gradonačelnik Cvetanović, kada se sa radovima krenulo, istakao da su sve potrebne dozvole odobrene, kao i da će se nakon završetka prve faze do sela Strojkovce, odmah krenuti i u drugu fazu koja podrazumeva ostatak obnovo regionalnog puta ka Vučju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jovana mitic

    22:35 // 16. 2. 2022.

    zašto novinari ne ispitaju tvrdnje još od pre 10 godina a i skorije, da se ogroman novac uzima po 1 kocki i prodaje na Zapadu, jer u svim gradovima EU kocka je ponos, jer je 1. postojana 2. ima istorijsku vrednost, dakle ni 1 asfalt, a ovi njihovi pucaju i propadaju posle manje od jedne godine i onda opet duplo pranje para?!
    Dokle?
    čije su naše kocke??!
    meskove li?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: