Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 19. 8. 2010.

| Društvo

Nastavak suđenja za Učiteljski dom

Autor:B.U.Izvor:Južne vesti
Niš, Učiteljski dom

Suđenje između Grada Niša i Društva učitelja biće nastavljeno na narednom ročištu.

Sudu se obratio Grad jer se Društvo učitelja Niša oglušilo o zahtev da se iseli iz zgrade koju je Republika ustupila gradu na korišćenje.

Udruženje, međutim, ukazuje da je objekat koji su zidali učitelji još pre drugog svetskog rata nezakonito nacionalizovan i zato ne nameravaju da se iz njega isele posle više od 70 godina.

To je osnovna poruka svedočenja predsednika Društva učitelja Niša Staniše Kostadinovića. On je predočio i nove dokaze, medju kojima je dokument o podizanju hipotekarnog kredita za izgradnju Učiteljskog doma, koji je udruženje uredno vratilo.

Kostadinović je u izjavi posle pretresa negirao navode saopštenja koje je izdao gradonačelnik Niša Miloš Simonović. Između ostalog, Udruženje negira postojanje ugovora o korišćenju prostorija, poziva grad da takav dokument prezentuje javnosti, te ističe da samim tim nisu mogli ni da isteknu rokovi za korišćenje, na osnovu čega bi se tražilo iseljenje iz zgrade.

Društvo učitelja Niša, koje sada ima 1 500 članova, angažovalo je čitav pravni tim, a njihov zastupnik Zoran Kostić objasnio je novinarima da je iseljenje iz Učiteljskog doma traženo na osnovu Rešenja o nacionalizaciji, koja je, prema rečima ovog advokata sprovedena nezakonito.

Posle pretresa pred sudom, zvaničnog reagovanja predstavnika grada Niša Nije bilo.

Zamenica javnog gradskog pravobranioca Vesna Krstić, ostala je bez komentara na svedočenje i nove dokaze, jer, kako je navela, dok postupak traje ne želi da ometa rad suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera Radivojević

    18:57 // 6. 7. 2011.

    Imam 63 godine i celog života živim u ulici Kralja stefana Prvovenčanog 2a, prve komšije do Učiteljskog doma. Cela moja porodica i uža i šira je bila i još uvek je u prosveti. Moji roditelji ( i ne samo oni) su pomagali izgradnju i očuvanje tog istog Učiteljskog doma- Vrlo mi je mučno da govorim o tome kako se osećam znajući da takvo zdanje neko nezakonito želi ta otme. Zakon o restituciji bi trebalo da se konačno usvoji septembra meseca, a gospoda bi da otimaju još malo. Strašnp je da ljudi koji bi trebalo da sprovode i primenjuju zakone to ne čine, već suprotno! Trudim se da budem vrlo pristojna, no to oni kojima ovo upućujem zaista ne zaslužuju. Hvala vam na omogućenom prostoru za komentar! Pružam svu moguću podršku učiteljima i gospodinu Kostadinoviću sa velikom nadom i željom da uspeju u očuvanju NAŠEG UČITELJSKOG DOMA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: