Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 16. 12. 2011.

| Društvo

Nastavak suđenja zbog "Osmospratnice"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
osmospratnica 12

Zbog dela sedišta lokalne samouprava Grada Leskovca, odnosno dva sprata čuvene “osmospratnice”, pred Privrednim sudom u Beogradu krajem januara biće nastavljeno suđenje.

Ninoslav Cvetanović, gradski javni pravobranilac, ističe da je 9. novembra pred Privrednim sudom u Beogradu održano suđenje u parnici između Grada Leskovca, koji ima prava na utvrđivanje prava svojine na delu objekta “osmospratnice” po tužbi protiv Jugobanke a.d. u stečaju.

- Na ročištu suprotna strana tvrdi da raspolaže dokazima o pravu svojine koje nije predložila, odnosno o tome da je povukla kreditnu liniju za finansiranje izgradnje tog objekta – kaže Cvetanović.

Cvetanović podvlači da će se Gradsko javno pravobranilaštvo pismenim putem izjasniti o dokazima suprotne strane, a da ostaju pri ranijoj tvrdnji da je kompletna “osmospratnica” vlasništvo opštine Leskovac, odnosno Grada Leskovca.

Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik nekadašnje Jugobanke ad, dugogodišnjeg koristila dela “osmospratnice”, 28. marta ove godine raspisala je oglas za prodaju tog dela zgrade po ceni od 292 evra po kvadratnom metru, ali je posredstvoj Gradsko javnog pravobralištava lokalna samouprava podnela predlog o donošenju privremene mere, jer u gradu ocenjuju da je u pitanju njihov prostor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Stefanovic

    05:52 // 1. 7. 2017.

    Postovani.Zasto mi je porez na imovinu duplo veci odnosno na 2016?Sad je oko 9500,a prosle godoline je bio oko 5000 hiljade.Svake godine placam porez i ne ostavljam nikakvo dugovanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: