Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 25. 8. 2020.

| Društvo

Nastavili se sukobi između vlasnika "Rivera" i pojedinih komšija, intervenisala i policija

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Rivero
Nakon sukoba komšije se i dalje nadaju da će ulica biti izgrađena; foto: JV

Iako kafić "Rivero" u Donjoj Vrežini ne radi, te probleme sa bukom više nemaju, Nišlije koje tamo stanuju kažu da i dalje nemaju mira zbog jednog od vlasnika objekta, koji je i pored svih dozvola pokušao da spreči postavljanje strujnog kabla. Intervenisala je i policija i patrolirala ovim naseljem. Ipak, jedan od vlasnika "Rivera" Goran Stamenković tvrdi da je verbalni sukob nastao zbog kopanja na njegovoj budućoj parceli i da je sa komšijama u dobrim odnosima.

Da su ugroženi zbog velike buke i da traže zaštitu, jer vlasnika "Rivera" označavaju kao "jačeg od vlasti" - prvi put su javno govorili stanovnici vikend naselja u Donjoj Vrežini pre godinu dana.

Ubrzo su isplivali i drugi problemi - protizakonito izgrađen objekat kafića nasred njihove ulice, o čemu je obavešten i tadašnji pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević. Krajem godine objekat je srušen, ali problemi time nisu nestali.

Pre desetak dana intervenisala je policija zbog sukoba Gorana Stamenkovića, koji je suprug zvanične vlasnice "Rivera", i komšije koji je, kaže, uz sve potrebne dozvole postavljao strujni kabl spreman za priključak na struju. rivero Kafić ne radi skoro godinu dana, ali komšije kažu da nemaju mira; foto: Vesna Milić

Tada smo pozvali policiju koja je sprečila sečenje kabla, prekinula fizički sukob građana i vlasnika Rivera, asistirala i obezbeđivala radove postavljanja kabla u zemlju i zaštitila naše ugrožene porodice. Samo tog dana su 4 puta intervenisali i napisali prekršajnu prijavu vlasniku, a dolazili su i inspektori u civilu da nas štite. Uplašeni smo, menjamo se i stražarimo na smenu čuvajuci banderu i položeni strujni kabl kao u nekom filmu - priča jedan od komšija.

U policiji potvrđuju da su 16. avgusta dva puta izlazili na teren i da je podneta jedna prekršajna prijava.

Kažu i da u okviru redovnih aktivnosti policija patrolira ovim naseljem, ali i ostalim naseljima u Nišu.

Odmah po prijavama 48-godišnjeg muškarca da ima problem sa 57-godišnjim komšijom, a potom i da mu komšijin sin preti, policija je izašla na lice mesta. U prvom slučaju policija je obavila razgovor sa obojicom i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela i da se protiv 57-godišnjeg muškarca zbog vređanja komšije podnese prekršajna prijava iz Zakona o javnom redu i miru - navode u policiji.

Suprug vlasnice "Rivera" Goran Stamenković kaže da kafić već godinu dana ne radi, da prekršajnu prijavu još nije dobio, a objašnjava i zašto se verbalno sukobio sa komšijom.

Tvrdi da je komšija doveo bager i na svoju ruku iskopao dve parcele koje nisu njegove kako bi položio podzemni kabl za struju. ulica Rivero Obećanu ulicu još čekaju; foto: JV

Pošto smo mi budući vlasnici jedne od tih parcela mi smo tražili da se radovi obustave. Došla je policija, bilo je samo verbalne rasprave neke i radovi su završeni. Mi smo posle to prijavili Građevinskoj inspekciji, izašli su na teren i očekujemo da donesu neko rešenje, jer su rekli da za polaganje podzemnih elektroinstalacija, pogotovo što je to struja, da mora građevinska dozvola, trasa, saglasnost vlasnika parcele, a on to nema - pojašnjava Stamenković.

Ipak, Nišlija koji je angažovao ekipu da postavi strujni kabl, a čije ime ne otkrivamo, jer kaže da se plaši za bezbednost svoje porodice nakon svega, tvrdi da ima svu potrebnu dokumentaciju, koju je kao dokaz i priložio novinarima Južnih vesti - rešenje o priključenju, kao i overene saglasnosti oba vlasnika parcela kroz koji kabl prolazi.

Ista dokumentacija je predata šefu Građeviske inspekcije i radovi su odobreni i u skladu sa zakonom završeni. Završen je postupak i u Građevinskoj inspekciji, tražili su mi dokumentaciju, to sam odneo i izvinili su se i rekli da je sve u redu i postupak je završen, još samo EPS da nas priključi i to je to - objašnjava.


Stanovnici strahuju i kažu da su ih nadležni izigrali

Osim stanovnika Geteove ulice koji očekuje konačno priključenje na struju nakon sukoba sa komšijom, strahuju i drugi koji stanuju u blizini. Dopis Miloševiću; foto: čitalac Poslali ponovo dopis Miloševiću, ali kažu da su izigrani; foto: čitalac

Kažu da im je ranije bio problem glasna muzika iz kafića, ali da Stamenković i dalje vrši pritiske i da nemaju mira.

Zabrinjavajuće je stanje, nemamo mira u toj ulici. Komšija je sve po zakonu dobio, oni su to pokušali da spreče, ne može čovek da dovede tu decu i da živi normalno. Mi samo želimo miran život, a to sada nije moguće, nije bezbedno ni za nas ni za našu decu - dodaju.

Takođe tvrde da vlasnici kafića vrše pritisak da tu ne prođe ulica, komunalije, struja.

Podsećaju da je nekadašnji pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević posetio ovo naselje, da je upoznat sa njihovim problemima, a obećao im je i rešenje. Ipak, tvrde da ih je izigrao više puta. Dopis Miloševiću 1; foto: čitalac Poslali ponovo dopis Miloševiću, ali kažu da su izigrani; foto: čitalac

Detaljni urbanisticki plan u korist Rivera je promenjen u rekordnom roku, usred izbora, pandemije i vanrednog stanja. A mi, ne samo da smo izigrani i namagarčeni da stavimo potpise na saglasnost za to, a nismo stavljeni u Plan izgradnje, nego nam se na brojne pozive, mejlove i zvanične dopise i apele g. Milošević više nikada nije ni javio, opet smo prevareni od strane Grada - pišu stanovnici.

Milošević na brojne poruke i pozive novinara nije odgovorio, ni kada je zvanično još bio pomoćnik gradonačelnika, a od Direkcije za izgradnju očekujemo odgovore na pitanja da li je Geteova ulica u planu izgradnje i kada će biti.

Ipak, sam Stamenković tvrdi suprotno - da iako ne živi u Donjoj Vrežini ima odlične odnose sa komšilukom i da kada tamo dođe nema kuće u koju ga neće pozvati na kafu.

Nemam ništa protiv ni da se komšija priključi na struju, ali ne na tuđoj parceli i bez dozvola. Mi smo njemu jednu parcelu pozajmili kao prijatelji, verovatno mu je stigao zahtev da to vrati, nije nam 5, 6 godina vratio parcelu, mi smo mu davali struju, ostao nam je dužan za to. Mi ne moramo da pričamo, ali ne moramo da se provlačimo po medijima i da nam on preti policijom i Južnim vestima. Komšije sa njim ne pričaju jer je uzimao od njih struju, a nikome nije plaćao - navodi Stamenković.

Objašnjava i da je 2009. godine objekat Rivera završen potpuno, a tek onda, od 2012. do 2015. godine, urađena i ucrtana ulica i da su tu, na parceli koja kaže da je u njihovom vlasništvu, imali objekat koji je komšijama smetao pa su ga srušili.

Takođe navodi da nema ništa protiv da Geteova ulica zvanično bude ulice, da ima vodu, kanalizaciju i struju, za šta se zalažu stanovnici, kao i da ne zna da li će kafić ponovo početi da radi, jer komšijama i to smeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Denis

    16:13 // 27. 8. 2020.

    Gde mi zivimo u gradu u kome jedan covek ima veca prava nego celo jedno mirno naselje ! ? Sve ima svoj pocetak i kraj a i iznad popa ima pop PRAVDA

  • Denis

    16:02 // 27. 8. 2020.

    Gde mi zivimo,

  • xyz

    12:26 // 26. 8. 2020.

    Neka otvori rivero pored bolnice ili starackog doma..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: