Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 3. 4. 2018.

| Društvo

Nastavlja se gradnja Južnog kolektora na Paliluli

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Bager radovi kolektor
Rok za završetak radova na prvoj fazi je 90 dana; Foto: ni.rs

Za oko tri meseca trebalo bi da bude završeno oko 180 metara Južnog kolektora, koji će da odvodi vodu u centralnom delu Niša. Ovo je nastavak prve faze izgradnje kolektora, koji će biti povezan sa Čairskim.

Trenutno se gradi deo kolektora paralelno sa prugom, od Palilulske rampe pa do stadiona Železničara. Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović nije mogao da precizira kada će početi gradanja drugog dela, do Čairskog kolektora, ali je kazao da je rok za završetak započete faze 90 dana.

Radovi su nastavljeni, obustavili smo ih zimus zbog visokog nivoa podzemnih voda i morala bi da se raskopava sama raskrsnica. Nije moglo da se radi jer je bilo skraćeno radno vreme, a treba da se vare cevi, te smo zimus to obustavili, a sada to ide punom parom - rekao je Lović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da očekuje da rokovi budu ispoštovani, jer je počela građevinska sezona i lepo vreme.

Kada budu završeni radovi na ovom potezu i kolektor se spoji sa Čairskim koji ide od Kliničkog centra do ulice Sestara Baković biće u potpunosti regulisan protok atmosferske kanalizacije - navode na sajtu Grada.

Izgradnja ovog dela kolektora, prema rečima nadležnih iz gradske vlasti, košta 13 miliona dinara. Kada bude sagrađen i povezan sa Čairskim, ovaj "prsten" kolektora bi trebalo da reši problem poplava u ovom delu grada - na Paliluli, okolini Čaira i Zetskoj ulici, krajevima koji su često pod vodom.

Završetkom radova biće rešen dugogodišnji problem plavljenja ulica u okolini Parka Čair tokom kišnih dana - dodaju na sajtu Grada.

Podsetimo, Čairski kolektor je povezan na kanalizacionu mrežu sredinom prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: