Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 23. 5. 2022.

| Društvo

Nastavljaju se blokade Čamurlijskog puta, građanima niko od nadležnih ne nudi rešenje

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
blokada čamurlije3
Blokade dok se ne ispune zahtevi; foto: T. T.

U znak protesta i proteklog vikenda meštani Čamurlije ponovo su blokirali regionalni put Niš-Aleksinac, kako bi izborili od nadležnih postavljanje saobraćajne signalizacije, pešačkog prelaza i ležećih policajaca, zbog čestih nezgoda i nesreća na tom putu. Ističu da nadležni nemaju sluha za njihov problem, ali i da neće stati sa blokadama.

Već 5 dana zaredom, stotinak žitelja blokira put magistralni put u trajanju od jednog sata, zbog poslednje u nizu nezgode u kojoj je 15-godišnji dečak teško povređen kada ga je udario automobil.

U toku blokada mnogi žitelji su se žalili da je veliki broj njihovih rođaka i komšija stradao ili je bio povređen o strane vozača koji prebrzo voze, a pešačkog prelaza uopšte nema. blokada čamurlije Prethodne blokade bez incidenata; foto: T. T.

Svoje probleme mogli su da iznose samo novinarima, jer ih, kako kaže jedan od žitelja, niko od nadležnih danima nije obišao ni saslušao.

Svi oni nam kao daju usmenu podršku, ali niko iz gradske vlasti nije došao da nas obiđe i sasluša, ljudi su obeshrabreni, jer se danima ništa ne rešava, a odgovornost i nadležnost se prebacuju sa jednih na druge - kaže meštanin.

Do sada su, kaže, dobili samo usmeno obećanje od preduzeća “Putevi Srbije” da rade na izradi pojektne dokumentacije, u šta i dalje ne veruju.

Da postoji neki pisani dokument o tome, mi ne bi morali da maltretiramo ni sebe ni druge ljude koji bi da putuju, ovako mislimo da njihove namere nisu iskrene, već samo žele da nas umire - objašnjava on.

Ističe da su podršku dobili i od predsednika Opštine Crveni Krst Miroslava Milutinovića, koji im je navodno najavio da će se pridružiti večerašnjoj blokadi koja je zakazana za 18 sati.


Dveri podržale blokade nezadovoljnih građana

Trećoj po redu blokadi saobraćaja, pridružili su se i članovi Gradskog odbora Dveri koji su podržali zahteve meštana za hitno postavljanje osnovne signalizacije i prepreka za sprečavanje brze vožnje kraj sela.

Ni Grad, ni Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, ni nadležno Ministarstvo, a ni “Putevi Srbije“ na ove molbe ne reaguju, a tek nakon što je pre deset dana na ovom neobeleženom i prometnom putu teško povređen dečak, iz “Puteva Srbije“ najavljuju izradu projekta "koji će potrajati“ - navode iz Dveri.

Oni su pozvani i gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski da poseti žeitelje Čamurlije i zaustavi maltretiranje i ugrožavanje života meštana i njihove dece koja neobeleženim putem idu u školu.

Takođe, dodaju i da ne odustaju od zahteva za lokalnim izborima u Nišu, jer je, kako navode, gradska vlast u dugogodišnjem ratu sa interesima građana i Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auuu

    23:00 // 23. 5. 2022.

    Predlazem lezece na svaka 10metra plus ogranicenje na 15 na sat plussss da voze na trotoar a pesaci da idu na sred ulicu plus da auto uvek bude kriv za sve sto treba i ne treba...

  • Gu

    18:36 // 23. 5. 2022.

    Kad vec protesti jel se zna za lezece policajce jel ce da budu na kruzni?

  • Mrk

    16:52 // 23. 5. 2022.

    AMAN DOSADNI STE....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: