Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 8. 2. 2011.

| Društvo

Nastavljen štrajk glađu u Kuršumliji

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

KURŠUMLIJA - Opština u Kuršumliji je i drugi dan za redom, bila u blokadi jer su odbornici i rukovodstvo ispred koalicije DSS, NS, SRS i GG, nastavili štrajk glađu zaključani u kabinetu predsednika opštine.

Kao i predhodnih dana i meseci, i dalje svaka grupacija ne odustaje od svojih stavova i smatra da je u pravu i da su oni legitimni predstavnici naroda.

Interesantno je da se niko iz vrha države nije zvanično oglasio povodom blokade opštine, kao da su i oni digli ruke od ovog kraja koji se u dužini od 104 kilometara prostire duž administrativne linije sa Kosovo i Metohijom.

I dok traje grčevita borba za vlast, iz koje se još ne naslućuje ko će izaći kao „pobednik“, sigurni gubitnici su građani Kuršumlije. Međutim, i oni su kao i njihovi predstavnici koje su birali, podeljeni i neopredeljeni. Neki čak kažu da je bolje da zgrada kuršumlijske opštine zauvek ostane zaključana, jer su uvideli predhodnih meseci da mogu da funkcionišu i bez svog rukovodstva.

- Sramota je za sve njih šta rade sa jednom institucijom kakva je Opština. Na primeru Kuršumlije se vidi kakva nam je država i koliko im je stalo do ovog kraja, jer da hoće problem bi bio rešen za jedan dan. Ne ulazim u to ko je u pravu, ja samo želim da Opština služi građanima, a ne da u njoj rade ljudi koji gledaju samo svoj lični interes – kaže Ratomirka Živković, penzioner iz Kuršumlije.

I dok su stanovnici Kuršumlije u čudu šta ih je snašlo, dvojna rukovodstva u opštini ni po koju cenu ne žele da odustanu od svojih stavova.

Zoran Lakić, zamenik predsednika opštine koalicije koja osmi dan štrajkuje glađu, kaže da oni imaju samo jedan zahtev, a to je da nadležne institucije poštuju odluku Ustavnog suda.

Optužujući Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da se mimi zakona otvoreno stavilo na jednu stranu, štrajkači u zgradi opštine traže hitan prijem kod predsednika Srbije kako bi mu predočili svu dokumentaciju za koju tvrde da ide njima u prilog.

Sa druge strane, koalicija DS, SPS-PUPS i G17, čiji predsednik opštine ima rešenje Uprave za trezor i deponovani potpis, tvrdi da oni ne mogu na svoja radna mesta jer su nepoznati građani dali sebi za pravo da se zaključaju u zgradi opštine.

Milomir Stojčić, predsednik skupštine koga podržava ova grupacija kaže da su se oni obraćali policiji i da očekuju reakciju države.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: