Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 23. 9. 2013.

| Društvo

Nastavljena rekonstrukcija Doma kulture

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
radovi-dom-kulture-1.jpg

Rekonstrukcija zgrade prokupačkog Doma kulture ponovo je nastavljena nakon prekida od nekoliko meseci.

Kako kaže prokupački većnik za investicije Milan Ranđelović radovi su obustavljeni kada je nadzorni odbor dao ostavku, pa je moralo da se čeka formiranje novog odbora za nadzor.

Radovi na spoljnjem delu zgarde, koje izvodi niško preduzeće „Neimar projekt“ gotovo su završeni, a prema najavi, svi radovi bi trebalo da se završe do nove godine.

- Prvo je rok za završetak bio jul, pa onda septembar. Sada imamo obećanja da će do nove godine konačno da se završi. Problem je napravljen kada je nadzorni odbor dao ostavku, a bez njega izvođač nije mogao da radi – kaže Ranđelović.

Za obnovu potpuno ruinirane zgrade koja već godinama nije u funkciji i zbog čega su radnici Doma kulture prinuđeni da kao poslovni prostor koriste hol prokupačkog bioskopa, izdvojeno je oko 43 miliona dinara. Lokalna samouprava učestvuje sa deset odsto novca, a ostalo je dalo Ministarstvo kulture.

Iako su radovi na rekonstrukciji započeli pre tri godine, više puta su obustavljani, a mnogi su već izgubili nadu da će se zgrada ikada završiti. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Repic

    23:22 // 25. 9. 2013.

    Ko je dozvolio da se skine natpis "DOM SINDIKATA" i grb SFRJ sa sest vatri i tako zgrada pretvori u novu bezlicnu zgradu umesto da svedoci o decenijama svog postojanja???

  • TUTA

    18:26 // 23. 9. 2013.

    Da mi neko kao laiku samo objasni zasto se onoliko kancelarija pravi Umesto da se ulozi sto vise u salu i nesto sto ce gradjanima da prija a ne pojedincima koji od njega prave kafanu i kupleraj ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: