Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 30. 4. 2020.

| Društvo

Nastavljeni aplauzi, ali i protesti nezadovoljnih građana na jugu Srbije [video]

Autor:Lj. F, Lj. J.Izvor:Južne vesti

Protest nezadovoljnih Nišlija nastavio se i večeras, tradicionalno, 5 minuta nakon podrške lekarima i ostalim medicinskim radnicima, aplauze su zamenili zvuci udaranja u šerpe, pištaljki, sirena i petardi. Zvuci protesta su se čuli i u Vranju, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu.

Sa balkona, terasa i iz dvorišta i večeras se nastavio protest koji su pokrenuli inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front - "Digni glas: Bukom protiv diktature", a deo Nišlija je i ovoga puta udaranjem u šerpe, duvanjem u pištaljke, petardama, iskazao svoj stav o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u zemlji.

Tokom trajanja protesta iz pojedinih zgrada su se čuli povici upućeni jednom od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, ali i prepucavanje građana sa terasa.

Sporadično se protestovalo i u ostalim gradovima juga, u Prokuplju, Pirotu, Vranju i Leskovcu, a utisak građana je da se sve više građana priključuje.

Podsetimo, protesti su krenuli u nedelju, 26. aprila, na dan kada je trebalo da se održe republički i lokalni izbori, a nastavljeni su i narednih dana.

Odgovor vladajuće Srpske napredne stranke ubrzo je stigao, nakon nekoliko dana paljenjem baklji i puštanjem snimaka sa raglasa, a niški odgovor naprednjaka umalo je rezultirao požarom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    12:23 // 1. 5. 2020.

    Svako ko bude veceras lupao u serpe on je najveci neradnik.Serpe nece da vam donesu hleb,nego samo rad.Sramota.Vama se ne moze ugoditi.Strasno

    • Dzamutka

      15:16 // 1. 5. 2020.

      Jes,jes, vidim da se ti pretrze od rada ! Radis za praznik i to nocnu smenu i ljagas posten svet ! Jel bakljada po gradu posten rad! Jel su to neradnici ili " radnici"! Uz sendvic dobijas titulu za najgluplji komentar !

  • D

    08:07 // 1. 5. 2020.

    SERPE, pa to bese pre dvadesetak godina pa pa bi fijasko.
    Istu gresku ne zelim da pravim.
    BUDITE KRETIVNIJI da bih se pridruzio.
    Ovom narodu treba NOVI posteni neukaljane mlade vodje kao sto je SPANSKI premijer.

    • Ахм

      09:31 // 1. 5. 2020.

      Ево,пожели само,а ми ће да се убијемо смишљајући како да те анимирамо.Ако не осећаш потребу,ако не видиш разлог,и не треба да нам се прикључиш.Твоје је место ,онда са овима што пале бакље и пуштају разглас.

  • pitanje

    00:26 // 1. 5. 2020.

    Jel to ta Srbija koju zele penzioneri...sa huliganima,bakljama,skandiranjem i sve to placeno njihovim penzijama???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: