Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 28. 7. 2021.

| Društvo

Nastavljeni radovi na trotoaru i stazi ka Niškoj Banji započeti u predizbornoj kampanji pre 5 godina

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
215924538_942273349671654_6846153222164490219_n
Nastavjeni radovi nakon pet godina; foto: T. T.

Još 2016. godine, pred izbore, započeta je biciklistička staza na potezu od Bulevara cara Konstantina prema Niškoj Banji, a pet godina kasnije mašine su opet na toj trasi. Na deonici koja povezuje dve opštine pored staze, radiće se i trotoar u vrednosti od 80 miliona dinara koji finansiraju Putevi Srbije, a upravo je, kažu nadležni, nedostatak novca bio razlog višegodišnjeg zastoja. Sada preduzeće ima 90 dana da završi davno započet posao.

Za pet godina, koliko je prošlo od prvog zvuka lopate na izgradnji biciklističke staze i trotoara, promenila su se tri gradonačenika u Nišu, a deonica je ostala ista.

Povezivanje Niša i Niške Banje kroz taj projekat najpre je najavjeno 6 dana pred izbore 2016. godine. Od tada je rekonstrukcija puta na Bulevaru završena, ali ne i bicikistička staza i trotoar. 219032661_529253041649771_654686137792289484_n Rok za završetak 90 dana; foto: T. T.

U Direkciji za izgradnju Niša su tada naveli da su radove zakočili razgovori Puteva Srbije i PZP-a, detaljnijeg objašnjenja nije bilo. Pet godina kasnije izvršni direktor tog preduzeća Zoran Prokić navodi da će deonica biti gotova za 90 dana.

Danas smo svedoci početka radova državnog projekta servisne saobraćajnice od mosta na Kutinskoj reci do kružnog toka prema Niškoj Banji, ova trasa obuhvata izadu servisne saobraćajnice, trotoare za pešake i biciklističke staze - rekao je on.

Zbog atmosferske kanalizacije kasnili su radovi na rekonstrukciji samog kolovoza na Bulevaru, a Prokić kaže da je ona uključena i u projekat izgradnje staze i trotoara.

Radi se o trasi dužine 1,4 kilometara, radove izvodi Trace za potrebe Puteva Srbije, znači kompletna je njihova mehanizacija, radna snaga, njihov nadzor. Projekat je oko 80 miliona dinara i radovi će biti završeni za oko 90 kalendarskih dana - dodao je.

Upravo je, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, novac bio glavni krivac što radovi nisu završeni do danas.

Ovaj projekat država je započela pre nekoliko godina, onda je zbog nedostatka para to zaustavljeno, sada smo uspeli sa predsednikom da dogovorimo i ovu opštinu - navela je Sotirovski.

Podsetimo, biciklistička staza na Bulevaru cara Konstantina započeta je pre izbora, a samo dva meseca nakon toga na terenu nije bilo nijednog radnika.

Ideja novog rukovodstva Grada je da Niš dobije što više staza za bicikliste. Neke su već dobile novu signalizaciju, ali i prve pritužbe građana koji se žale na visoke ivičnjake.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    21:14 // 28. 7. 2021.

    Nek srede sahte na putu iste deonice, na strani ka gradu

    • mae

      09:29 // 29. 7. 2021.

      Mislim da im je ta deonica jos u garantnom roku od tri godine, pod uslovom da su pribavili upotrebnu dozvolu.
      Inace stvarno sahte i slivnici su im katastrofalni na deonici od broja 6 do novog kruznog toka na pojedinim mestima slivnici su bukvalno upali u rupu.

  • Čudesni dribling

    18:01 // 28. 7. 2021.

    Petoletka!

  • Dipl.ing.arh.

    17:16 // 28. 7. 2021.

    Gradonačelnik Niša bi trebalo da zna da predsednik ne raspolaže budžetom za izvođenje javnih radova. Ukoliko je sa njim bilo šta dogovarano na tu temu onda su oboje suizvršioci više krivičnih dela.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: