Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 16. 5. 2022.

| Društvo

Nastavljeni radovi u niškim ulicama započeti pred izbore - karavan na Paliluli

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ull
Karavan u Francuskoj; foto: T. T.

Radove u Francuskoj ulici i Vojvode Putnika, kao i Pasi Poljanu obišao je karavan gradske vlasti, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je najavila da će biti rekonstruisane i najprometnije ulice u Nišu. Građani u tim delovima kažu da su im nakon više decenija rešeni pojedini problemi, ali i da ima još dosta da se radi da bi oni ličili na gradska naselja.

Rekonstrukcija Francuske ulice počela je pred izbore, a stanari su se nedavno žalili da su se radovi odužili i strahovali da će ostati bez asfalta. Sotirovski kaže da je razlog svetska kriza.

Došli smo sada da vidimo kako teku radovi, pošto smo na nekoliko gradilišta imali problema oko nedostatka materijala pre svega zbog ove svetske krize, morali smo da sačekamo. To je negde izazvalo kod naših sugrađana dozu sumnje da li će uopšte gradilišta biti nastavljena, sada su nastavljena - kaže gradonačelnica.

Međutim, u tom delu grada sa problemima se suočavaju i stanari Ulice Đorđa Ljubenovića, a iz Grada kažu da ih "koče" pravno-imovinski odnosi. ulll Radovi u Vojvode Putnika; foto: T. T.

Problemi su urušavanje ulice koje je poslednjih godina sve češće zbog obilnijih padavina i zbog nepostojećih potpornih zidova sa severne strane ulice - kaže Nišlijka Milena Mitić.

U Ulici Vojvode Putnika se radi vodovodna mreža, a kada ti radovi budu završeni Sotirovski najavljuje i osveženje Igmanske ulice.

Gde ćemo posle mnogo godina podići kocku, srediti vodovodnu mrežu i konačno staviti asfalt. Branka Krsmanovića će se rekonstruisati, krećemo u rekonstrukciju Zetske ulice, Nikole Kopernika, to su naše najprometnije ulice - najavljuje.


Bez bandera na sredini ulice u Pasi Poljani

Bandere koja su bile postavljene nasred Šumarske ulice u Pasi Poljani su sklonjene, a ulica je dobila i asfalt. ullll Novi izgled Šumarske ulice; foto: T. T.

Konačno je sređeno. Imamo vodovod i kanalizacija, a šta je potrebno i neophodno u ovom trenutku da bili pravo prigradsko naselje to je javna rasveta, koja je ovde u lošem stanju ili je uopđte nema u delovima ulice - kaže Vaso Bačko iz tog kraja.

Glavna ulica u Pasi Poljani, 1300 kaplara, presvučena je novim asfaltom.
Podsetimo, stanari Pasi Poljane su nedavno među problemima koji ih muče nabrojali i smeće, naročito kod groblja, lošu kanalizaciju koja se često izliva i rupe na putevima, kao i to što nadležnima često treba dosta vremena da odreaguju na kvarove u tom naselju.
Neretko se i sami organizuju kako bi neke od problema rešili, pa je grupa momaka ranije uz pomoć donatora renovirala teren za mali fudbal kod stare škole, a krajem juna prošle godine protestovali su jer danima nisu imali vodu.
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljan

    17:38 // 18. 5. 2022.

    A Mokranjceva,pre dve godine najavljena rekonstrukcija sa novim autobuskim stajalištima,pesackim stazama,na kraju ispade stotinak metara na početku ulice kod svetinikolske crkve i to je katastrofa odradjeno i to je to.

  • Naissus

    23:59 // 17. 5. 2022.

    A Igmanska kad ce?? Od izrovanih komada kocke vise ne moze da se vozi. Tamo gde su poispadale kocke otvorile su se rupe od pola metra dubine ... Ceo Apelovac izgleda kao grotlo vulkana ali je Igmanska ubedljivo najgora. A prometna je. Naselje ima skolu i IDEA-u, brojne dragstore, restoran "Vazdusna Banja" je u ulici. Pivara je na samom pocetku ulice ... Ni trotoara nema, cisto da se zna

  • Milutin

    09:37 // 17. 5. 2022.

    Gde su naši komentari gospodo? što ne objavljujete sve? štitite li neke bandite?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: