Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 5. 4. 2021.

| Društvo

Nastavljeno suđenje za nesreću na Bulevaru Medijana - svedočile devojčice iz automobila

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
viši sud niš
Suđenje se nastavlja 14. aprila; foto: JV-S. Marković

Saslušanjem maloletnih devojaka koje su bile u automobilu i sudskog veštaka, nastavljeno je suđenje 19-godišnjem N. S. iz Beograda, koji je optužen da je 4. januara ove godine u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana "audijem" izleteo na trotoar i usmrtio dečaka od 12 godina i 45-godišnjaka.

Na drugom ročištu u Osnovnom sudu u Nišu najpre je svedočila jedna od saputnica iz automobila koja je sedela na zadnjem sedištu, a zatim i njena drugarica koja je bila suvozač, a njih dve, kako prenosi N1, imale su različito viđenje okolnosti koje su prethodile nesreći.

One su dale različite iskaze, koji su se delimično razlikovale i od onih datih u tužilaštvu.

Preticao je, to je činio malo grublje i agresivnije, čineći to većom brzinom i naglo - rekla je jedna od njih.

Dodala je da ne može precizno da kaže kolika je bila brzina jer sama nije vozač, ali je bilo "brzo".

Ipak, druga devojčica, koja je bila suvozač, ali i drugarica optuženog, ponovila je da brzina nije bila velika.

Nemanja je vozio sasvim normalno, poštovao je sve prelaze i semafore - rekla je ona.

Nakon njih svedočio je i sudski veštak Dejan Bogićević koji je rekao da nije imao sve činjenice i parametre pa iz tog razloga nije mogao da ustanovi tačnu brzinu kojom se automobil te večeri kretao.

Advokat oštećene porodice Ilić, advokat Oliver Injac, rekao je nakon suđenja da smatra da su saputnice u automobilu prećutale mnogo toga.

Svaki optuženi ima pravo da se brani čak i na način da ne govori istinu, ali svedoci bi to morali da čine. Moj lični utisak je da svedokinje nisu rekle baš sve što su znale o slučaju, ali to je njihovo pravo i zakon im to dozvoljava. Što se tiče veštaka on ostaje pri svom mišljenju da je minimalna brzina bila 131 km na sat, a mi smatramo da treba konkretizovati tu cifru i oštećena strana smatra da je bila 152 km na sat - rekao je Injac.

Iako je sudski veštak rekao da nije imao sve parametre, Injac je rekao da je njihovo veštačenje pokazalo tačnu brzinu.

Na osnovu veštačenja advokatske kancelarije Stojanović i stručnog savetnika na osnovu parametara i kompjuterske simulacije saobraćajnih nezgoda. To je naše mišljenje i naš stav - rekao je Injac.

Na samom početku današnjeg pretresa osnovni tužilac zatražio je i svedočenje policajaca sa lica mesta koji bi se izjasnili o ponašanju okrivljenog u momentu nesreće, a njihovo svedočenje zakazano je za 14. april.

Suđenje je počelo oko 2 i po meseca nakon nesreće, a zbog te tragedije brojne Nišlije izašle su na ulicu, sa zahtevom da se poboljša bezbednost saobraćaja u gradu, kako bi se sprečile slične tragedije, a tražili su i adekvatne kazne za saobraćajne nesreće, jer smatraju da kazna od 8 godina zatvora nije dovoljna za takva krivična dela.

Podsetimo, vozač je 4. januara izazvao saobraćajnu nesreću vozeći oko 130 km na sat Bulevarom u Duvaništu, a dan kasnije je uhapšen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    07:53 // 6. 4. 2021.

    Тako mlade a već naučile da im nista nije sveto, pa ni životi ljudi.
    Ali nisu one i njihova generacija krivi što "gaze preko leševa", mi smo krivi (društvo), što ih nismo naučili pravdi, poštenju, radu, humanizmu... svim pravim vrednostima života.
    Šta će biti kada dođe vreme da oni preuzmu odgovornost u drustvu?????

  • Dušan

    07:31 // 6. 4. 2021.

    Užas. Mala kaže: Poštovao je sve propise. Izveštak, kao, nije imao sve parametre koliko je zemlja u tom trenutku bila udaljena od sunca. Gde je punoletan muškarac. Otkuda maloletne osobe u kolima? Ako su rođake, bitno je što su uzete kao svedoci. Gde je alkohol? Gde je to kod nas i u svetu večito kritikovano pravosuđe. Javni blam, i nikom, ništa. Gde je kazna za lažno svedočenje i veštačenje?

  • AntiPA

    06:59 // 6. 4. 2021.

    Jedna kd dve saputnice su slagale na svedocenju - njihovi iskazi se dramaticno razlikuju. Da li moze da se sudi za lazno svedocenje? Kolike su kazne?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: