Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 7. 12. 2018.

| Društvo

Nastavljeno uklanjanje žvaka u centru Niša

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
uklanjanje žvaka
Ugovor je vredan 4,8 miliona dinara sa PDV-o; foto: V. M.

Nakon što je aprila ove godine očišćen Trg kralja Milana od žvakaćih guma zalepljenih na behaton ploče, kako kažu u Javnom komunalnom preduzeću Mediana, sada se čisti glavna pešačka zona u Obrenovićevoj ulici, a to će se raditi i narednih dana. Ovo radi firma iz Novog Sada, a Nišlije su za ovu usluge platile oko 5 miliona dinara.

Premda je, tenderom sprovedenim aprila ove godine, firma Eurocom iz Novog Sada trebalo da dubinski očisti prljavštinu i žvake na površini od 12.000 metara kvadratnih do maja, zbog bašti kafića to nije moglo da bude učinjeno u Obrenovićevoj. Stoga se, kako kaže direktor Mediane Dragoslav Pavlović, čekalo da se uklone bašte.

Nakon potpisivanja ugovora izvršene su usluge čišćenja u vrednosti od 2.000.000 dinara bez PDV. Zbog postojećih letnjih bašti nije bilo moguće očistiti Obrenovićevu ulicu nakon potpisivanja ugovora, pa se realizaciji drugog dela ugovora pristupilo sada. Ukoliko vremenske prilike budu dozvolile planirano je da ugovor bude realizovan do kraja 2018. godine - navodi Pavlović.

Podsetimo, da su žvake “zatrpale” centar Niša početkom godine su ukazali građani koji su se obratili Južnim vestima. Direktor Mediane Pavlović istakao je da je ovo prvi put da se pločnici čiste na ovaj način.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mobutuseseseko Kukungbendewazabwanga

    13:11 // 12. 12. 2018.

    Забраните жваке (к'о сингапурћани)!!!

  • dm

    19:41 // 11. 12. 2018.

    42 soma evra pranje ulica??? rodjaci, pa za te pare nove ploce mozete da postavite..

  • Snimak elevator

    15:46 // 10. 12. 2018.

    Oni nisu zavrsili prilaz trznim centrima po Novom Sadu kojih ima vise nego u Pragu gradu od milion stanovnika a dosli da otklanjaju zvake u Nisu. Tako su u Kalci samo sedeli i pili kafu, setali sa decom da nisu na hladnom pa je Kalca propala. Sve te firme imaju lokale na ulicama,podzemnim prolazima, nekoliko tc koji vise sluze za setnju i jednogodisnju kupovinu a ulozene velike pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: