Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 22. 8. 2022.

| Društvo

Nastavljeno uređenje parka Čair, počela rekonstrukcija fontane

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
park čair
Nastavlja se rekonstrukcija parka; foto: T. T.

Četiri meseca je prošlo od prvih radova u Čairu, a oni se nastavljaju rekonstrukcijom fontane koja je, prema objavi gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski počela juče, a u planu je i zamena rasvete u tom delu parka.

Krajem aprila, zamenom stare rasvete u delu parka, zvanično je počela rekonstrukcija Čaira.

Od tada drugih radova nije bilo, osim što je mesec dana kasnije otvoren dugo isčekivani javni toalet. park čair fontana Deo fontane popločan; foto: T. T.

Prema objavi gradonačelnice, uređenje najvećeg niškog parka se nastavlja se nastavlja rekonstrukcijom fontane koja nije bila u fuknciji, a čime se Sotirovski pohvalila na mrežama.

Godinama unazad fontana u Čairu bila je smetlište, a trebalo je da bude mesto druženja i zabave naše dece. Ružne slike uništavanja imovine svih građana Niša. Počeli smo njenu rekonstrukciju kako bismo obradovali decu, mame, tate, bake i deke koji vole mini amfiteatar u Čairu - navela je Sotirovski.

Kako se može videti na terenu, zasada je deo spoljnog dela fontane popločan, a Sotirovski je navela da će, kao i u ostalim delovima parka, zameniti staru i polomljenu rasvetu.

Koja je vrednost radova, kao i kada će fontana biti puštena u rada, gradonačelnica nije napisala. park čair fontana puž Deca ne mogu do vode; foto: T. T.

Jedna Nišlijka apelovala je na nadležne da poprave i fontanu "Puž", koja se nalazi pored dečijeg igrališta, a do čije vode, koja jedva curi, je gotovo nemoguće doći, jer je zapušena i okružena barom.

Inače, Sotirovski je ranije najavila rekonstrukciju peščkih staza, uređenje zelenih površina, nove dodatne sadržaje i čuvarsku službu u parku, kako ne bi dolazilo do uništavanja imovine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    06:09 // 24. 8. 2022.

    Ništa ne kaže koliko je drveta planirala da poseče . Jedinstven park u svetu biće onaj kod Delte bez ijednog drveta.

  • Mirjana

    11:24 // 23. 8. 2022.

    Jos samo da se izmesti deciji centar koji koji je leglo nekulture

  • Marko Prokopovic

    03:27 // 23. 8. 2022.

    Država-inspekcija juri i pritiska, a gradonačelnica izbacuje slike sa radnicima u papučama i majčicama kako rade, klasična bananijada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: