Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 23. 4. 2022.

| Društvo

Nastavnici iz inostranstva držali časove niškim đacima i pomogli im da uče istoriju uz pomoć tehnologije

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
OŠ Miroslav Antić
Nastavnici iz četiri zemlje bili u Nišu; foto: Stefan Rančić

Osnovnu školu “Miroslav Antić” u Nišu na pet dana su posetili nastavnici iz Italije, Slovenije, Turske i Makedonije, pratili predavanja i držali časove niškim đacima. Poseta je organizovana u okviru programa “Erazmus plus”, a tema je bila upotreba mobilnih aplikacija na časovima, pri čemu je posebna pažnja bila posvećena časovima istorije.

Ideja je da se na taj način poboljša kvalitet nastave i da se razmene iskustva, kaže učiteljica Emilija Ilić, kao i da se kroz upotrebu tehnologije lakše i bolje prenese znanje iz istorije. OŠ Miroslav Antić Niški nastavnici najavili da će uzvratiti posetu: foto: Sigma

Atmosfera na časovima bila je sve vreme pozitivna i istovremeno podsticajna u procesu učenja. Časove smo završavali u divnom raspoloženju i sa novim znanjem. Nakon časova smo diskutovali o časovima i metodama učenja - navode iz škole.

Osim znamenitosti Niša, nastavnici iz inostranstva imali su priliku da obiđu i Pirot, gde su se upoznali sa proizvodnjom ćilima i sira.

Naši gosti su videli Spomenik na brdu Čegar, spomenik Ćele-kula, Memorijalni kompleks 12. februar, kao i stalnu postavku Narodnog muzeja u Nišu "Arheološko blago Niša od neolita do srednjeg veka" - navode iz škole.

Inače, reč je o programu "Strategies for improving attendance and reducing truancy", a Ilić najavljuje da će niški nastavnici i učitelji uzvratiti posetu kolegama iz te četiri zemlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prof

    13:57 // 24. 4. 2022.

    Све то неко плаћа.Улагање у затупљивање деце.Шта ће неком човек који мисли својом главом?

  • Marko

    22:35 // 23. 4. 2022.

    Opet Vatikan,Osmanlije ,Poturice i Becki dvor drze predavanja .E Srbijo jadni smo mi.ne pravim se pametan ali i pre mene nisu i evo do vrha smo došli,zadruge i monarhija je kod nas bilo pre bilo kojih Rimljana ,Engleza ,Amerikanaca.

  • Раде

    16:18 // 23. 4. 2022.

    Немачка верзија историје. За пар година нацисти ће бити позитивна појава.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: