Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 26. 11. 2021.

| Društvo

Nastavnik Gimnazije 9. maj jedan od šest najboljih edukatora u Srbiji

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
gimnazija 9. maj
Škola ima jednog od šest najboljih nastavnika u Srbiji; foto: arhiva JV

Nastavnik niške Gimnazije "9. maj" Dalibor Todorović jedan je od šest najboljih edukatora Srbiji. Laureati su nastavnici i učitelji koji se svakodnevno ističu u radu, inovativni su, kreativni, pozitivni, pravedni i spremni na celoživotno učenje, navode iz Udruženja Živojin Mišić.

Ovo priznanje jedno je od mnogobrojnih za nastavnika računarskih predmeta koji u niškoj gimnaziji radi skoro 16 godina. Nagrade znače, kaže profesor, ali nije pobornik elitističnih izdvajanja, jer smatra da u Srbiji ima mnogo nastavnika i profesora koji doprinose obrazovanju dece.

Igrom slučaja sam na nacionalnim projektima obišao mnoge škole i ušao u učionice, bukvalno od Horgoša do Preševa i od Šapca do Zaječara, video da postoji mnogo kvalitetnih nastavnika koji posao obavljaju tiho i skromno, ali se ne eksponiraju – kaže Todorović.

DT Dalibor Todorović - najbolji edukator iz Niša; foto: Udruženje Živojin MišićOve godine nagrađeni su nastavnici i učitelji iz 6 gradova Srbije, koji su se prema oceni žirija naročito istakli u radu.

Dalibor Todorović je nastavnik koji kod učenika razvija kreativnost i podstiče na preduzetništvo na svojim časovima. Pored toga, Dalibor kod svojih učenika razvija digitalne kompetencije koje su neophodne u 21.veku i povezuje ih kroz različite obrazovne projekte – navode u obrazloženju žirija.

Nagrađeni nastavnik kaže da je važno razvijati međusobno poštovanje i da uz predmetno znanje negovati i osećajnost i individualnost kod dece.

Bitno je da ima razumevanja za učenike jer svi imaju specifičnosti i drugačije potrebe i pristupiti svakom individualno - poručuje Todorović.

Inače, pored zvanja najboljeg edukatora Srbije, organizatori ovog izbora su za pobednike spremili i novčanu nagradu od 100.000 dinara, koju laureati mogu da upotrebe da unaprede svoj rad i realizuju projekte sa decom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čestitamo!

    05:21 // 27. 11. 2021.

    Drago nam je da u moru onih koji kupuju posao bude i jedan kvalitetan!

  • ACA

    16:41 // 26. 11. 2021.

    Čestitam.
    Samo me interesuje zašto profesori fizičkog vaspitanja mnogo vole da budu direktori u školama gde rade.
    Ima li uopšte odgovora
    Hvala unapred

  • Nislija

    15:43 // 26. 11. 2021.

    eto gimnazija 9.maj sada pored najbogatijeg profesora ima i najboljeg

    • Laki

      10:28 // 27. 11. 2021.

      Dodaj jos i da imaju najbolji Korona parti. Naravno bez maski.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: