Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 30. 11. 2018.

| Društvo

“Nauk nije bauk” ipak će biti održan, interesovanje ljudi pobedilo

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
nauk nije bauk
Festivala omogućava gostima da kroz interesantan i sasvim drugačiji način učenja zavire u svet nauke; foto: V. K.

Zbog jake reakcije javnosti, koja je bila razočarana objavom organizatora festivala “Nauk nije bauk” da će nakon decenije napraviti pauzu i da naredne godine neće biti ove manifestacije u Nišu, direktor Gimnazije “Svetozar Marković” Marjan Mišić kaže su shvatili da imaju odgovornost prema svima i da je odlučeno da se ovaj festival ipak održi sledeće godine u maju.

Direktor niške gimnazije koja organizuje “Nauk nije bauk” ističe da im, kada su ovo saopštili pre mesec dana, nije bila namera da “ugase” festival, već da su hteli da naprave novu koncepciju i organizaciju, ali da nisu očekivali ovoliku pažnju i zabrinutost zajednice.

Usledila je reakcija javnosti koja nas je zatekla. Nismo verovali da će interesovanje biti toliko. Mnogi su nas zvali, dobili smo hiljade mejlove partnera, puno roditelja i bivših učenika nam je pisalo. Shvatili smo da imamo odgovornost prema njima, prema gradu i da nemamo mnogo mesta za manevar - objašnjava direktor Mišić.

Ističe da su se sastali i sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem koji im je obećao da će festival dobiti veću podršku Grada. nauk nije bauk Ne prekida se tradicija duga 10 godina; foto: V. K.

Gradonačelnik nas je pozvao i obećao bezrezervnu podršku Grada, i nakon razgovora sa ostalim partnerima i učesnicima u ovom projektu, dogovorili smo da odmah krenemo u pripremu novog, 11. festivala. Zbog obimnih priprema koje zahtevaju više vremena, "Nauk nije bauk" neće biti održan marta, već najverovatnije krajem maja, a još razmišljamo i o lokaciji - rekao je Mišić.

Gradonačelnik Bulatović, navodi se na gradskom satu, istakao je da Grad neće dozvoliti da prestane da postoji festival po kojem je Niš postao prepoznatljiv, već da će ga podržati da bude još veći i značajniji.

Shvatili smo da festival zaslužuje ne samo bolju finansijsku podršku, već i angažovanje većeg broja ljudi, ne samo iz škole već i iz grada i gradskih organa i spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Iz tog razloga sugerisali smo da se manifestacija ne prekida, već da se sa organizovanjem festivala "Nauk nije bauk“ nastavi već sledećeg proleća - rekao je Bulatović.

Podsetimo, ove godine je “Nauk nije bauk” obeležio jubilej od jedne decenije postojanja, a za 10 godina ovaj festival koji promoviše nauku na interesantan i neobičan način posetilo preko 100.000 ljudi, a učestvovalo je preko 8.000 hiljada učenika, nastavnika, profesora, studenata, škola, fakulteta, istraživača, kompanija i drugih važnih institucija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jocko Jockovic

    12:56 // 1. 12. 2018.

    Konacno neke dobre vesti!

  • Baukovac

    16:48 // 30. 11. 2018.

    Grad je i ranije trebao stati uz ovu Gimnaziju u organizaciji jednog ovakvog brenda citavog grada i krajnje je vreme da drzava prepozna ovu skolu kao skolu od nacionalnog znacaja. Vreme je i da obrazovanje i njegove institucije dobiju adekvatno mesto prema trudu, radu i zaslugama. Bravo gimnazijalci i ovaj put BRAVO i za grad koji je podrzao lepu pricu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: