Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 18. 9. 2019.

| Društvo

Ne nazire se kraj problemima sa vodom u Vukmanovu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Cisterna voda
Cisterne zasad jedino rešenje za žitelje Vukmanova; Foto: V. M. R.

Selo kraj Niša Vukmanovo već godinama se leti zbog dotrajale mreže suočava sa nestašicom vode za piće. Imaju je samo kada se tamo parkiraju cisterne JKP Naissus ili im dopune rezervoar. U Vodovodu kažu da su i cisterne čin dobre volje jer Vukmanovo ima seoski vodovod, a predsednik Opštine Palilula kaže da će se stanje konačno srediti u naredne 3 godine, kada bi sva sela trebalo da dobiju vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Cisterne sa vodom, a zatim i dopunjavanje rezervoara seoskog Vodovoda, u poslednje vreme bila su jedna rešenja da žitelji Vukmanova imaju vodu. Meštani se ipak žale da to nije dovoljno, da su često bez vode, a naročito zbog njenog nesavesnog rasipanja.

Mnoge komšije koriste vodu za zalivanje bašti i plastenika. Prosto je nedopustivo da mesto koje je 9 kilometara udaljeno od Niša i to u 21. veku nema vodu - kaže jedna meštanka.

U Naissusu kažu da su odvozili cisterne i dopunjavali rezervoar seoskog vodovoda, ali do to nisu činili poslednjih dana jer nije bilo takvog zahteva. Dodaju da su i dosadašnje njihove aktivnosti čin humanosti, jer ova vodovodna mreža nije pod ingerencijom ovog javno komunalnog preduzeća.

Sa druge strane, predsednik Opštine Palilula Aleksandar Ždrale, kojoj pripada Vukmanovo, ističe da se pronalazi privremeno rešenje za problem, ali da će trajno biti rešen u periodu od 3 godine, kada bi sva niška sela trebalo da budu priključena na Naissusovu mrežu.

Ima jedan izvor u planini odakle možemo da dopunjujemo postojeći rezervoar. U suštini, mi smo prošle nedelje poslali Vladi Srbije na razmatranje analizu postojećeg stanja vodovoda u selima i zaseocima i svi bi trebalo da budu priključeni na vodovodnu mrežu za dve do tri godine, pa među njima i žitelji Vukmanova - ističe Ždrale.

On kaže da projekat podrazumeva da iz budžeta države za mrežu bude plaćeno 75 %, a da Niš plati 25 %.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    14:50 // 19. 9. 2019.

    Čim prodju izbori ... ima da sačekaju još 50-ak godina !
    Ma , da nisu glasali protiv "sadašnje" """vlasti""" ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: