Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 18. 4. 2018.

| Društvo

(Ne) rade sve operacione sale u novom Kliničkom centru

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Zgrada Kliničkog centra u trenutku kada je otvorena nije imala upotrebnu dozvolu; Foto: JV/V. Milić

Iako pacijentima koji idu na zahvate u novi Klinički centar, odlaganje operacija lekari pravdaju time što sve operacione sale ne rade, što je potvrdilo i nekoliko zaposlenih u ovoj ustanovi, iz Uprave Kliničkog centra tvrde da svih 17 sala radi sve vreme od kada je nova zgrada otvorena.

Nišlija koji je pre oko dve nedelje ležao na jednoj od klinika KC čekajući da bude operisan, kazao je da su mu lekari odlaganje intervencije pravdali time da više od polovine sala ne radi, a da u onima koje su u funkciji prioritet imaju životno ugroženi pacijenti.

Doktori su mi kazali da operišu u 6 do 7 sala, od ukupno 17, te su mi zbog toga iz dana u dan odlagali operaciju, iako sam se svakog dana pripremao. To je trajalo nedelju dana - kazao je Nišlija A. M.

Inače, i više zaposlenih u Kliničkom centru je potvrdilo ove navode, ali ne precizirajući koliko tačno operacionalnih sala trenutno služi svojoj nameni.

Problem je i što nemamo instrumenarke u Kliničkom centru, te ne možemo da operišemo u svim salama - kazao je jedan od zaposlenih.

Međutim, rukovodstvo Kliničkog centra tvrdi da lekari operišu u svim salama. Osim što je ona u kojoj je prošle nedelje operisana pacijentkinja koja je dobila opekotine zbog neispravnog kabla na aparatu koji je trebalo da je čuva upravo od struje, bila privremeno zatvorena, prema rečima pomoćnika direktora KC za hirurška pitanja Gorana Stanojevića, sve sale su funkcionalne.

Svih 17, dve u Urgentnom centru i 15 u operacionom blogu. Ni jednog momenta nisu stale, jedino samo u momentu kada se desio incident s kablom sala je stala i odmah su svi postupci provere pokazali da je kompletno ispravan operacioni blok, i ne samo to, nego kompletna zgrada - rekao je Stanojević.

Ipak, u Kliničkom centru novinarka je naišla na vrata "zatvorena" selotejpom na kojima piše da je prolaz zabranjen, jer je pod oštećen. Zatvoren prolaz Hodnik koji vodi do operacionog bloka zatvoren; Foto: JV/V. Milić

Međutim, Stanojević je, uprkos onome što piše u upozorenju okačenom na vratima u blizini Centra za minimalno invanzivnu hirurgiju, na konferenciji za medije koju su organizovali kako bi konačno obelodanili incident sa kablom koji je povredio pacijentkinju, rekao da je u pitanju "podizanje podloge" koji je sličan tepisonu u hodniku i koji je “topla veza” do operacionog bloka.

Trenutno je zbog, ne podizanja poda, nego podloge za koju nismo želeli da ide preko toga... Dok se malo to ne sredi, to će opet da se stavi u funkciju - rekao je Stanojević.

Inače, Klinički centar je bez upotrebne dozvole otvoren krajem prošle godine i to u prisustvu državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u gostima je bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Inače, otvaranje KC je kasnilo oko godinu dana u odnosu na prve najave.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Stankovic Miroslav,anesteziolog.svajcerska

    17:25 // 19. 4. 2018.

    Koliko godina nam treba da odrastemo? Da se ne krijemo iza sukanja svolih majki i izigravamo nojeve. Greska je ucinjena, pacijentkinja je zavrsila operaciju zuci sa opekotinama na nozi. Nije ucinjena nikakva lekarska greska vec je popocno osoblje lose stavilo elektrodu za termo kauter pa je doslo do opekotina. Trebalo je odmah reci pacijentici i ako insistira na osteti platiti joj da ne dodje do s

  • Nishlija

    11:40 // 19. 4. 2018.

    Otvoren je bez upotrebne dozvole, sta ste ocekivali? Vazno da je jos jedan veliki "uspeh" velikog vodje uslikan!!

  • Dobrivoje Subotica

    10:35 // 19. 4. 2018.

    Ima li nešto lepo u Nišu?

    • Зоран Васиљевић

      11:14 // 19. 4. 2018.

      Сигурно да има. Па нису баш сви у Нишу Вучићеви бот-сендвичари.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: